Ο Γαργαληστής του Δημήτρη Μπασλάμ είναι ένα έργο για αφηγητή και ορχήστρα..

Tο 2005 κυκλοφόρησε το CD του παραμυθιού από τη Sony Music με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Αγγελάκας ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, του Γιάννη Χαρούλη, της Μάρθας Φριτζύλα και πολλών άλλων.
Την ίδια χρονιά οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός εκδίδουν το βιβλίο με την εικονογράφηση του Βίκτωρα Μοσχόπουλου. Έχει ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας με κύριους Σταθμούς το ο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2007 και Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου.

Στη συγκεκριμένη μουσική παράσταση, ο Δημήτρης Μπασλάμ αφηγείται την ιστορία του Γαργαληστή και μια ομάδα 5 μουσικών, την συμπληρώνουν σαν χορός με την μουσική και τα τραγούδια του έργου.  Μία πρωτότυπη όπως λένε μουσική παράσταση που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το πρόβλημα της μοναξιάς των σύγχρονων παιδιών και την χαρά της γενναιοδωρίας. Όλα αυτά μέσα από την τέχνη της αφήγησης και τον ενθουσιασμό του ακούσματος μιας ζωντανής ορχήστρας.

Δημήτρης Μπασλάμ Αφήγηση /
Χρήστος Παππάς Φαγκότο /
Θανάσης Τζίνγκοβιτς Κιθάρα /
Edi Spaapen Κρουστά /
Σπύρος Χ’’κωνσταντίνου/Μαντολίνο/
Γιώργος Αβραμίδης/Τρομπέτα

info

Για 2 Κυριακες 21 & 28 Απριλιου
Ζωντανη Μαύρη Τρύπα
Βαïου 5, Πλατεια Μοριχοβου Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:00
Τηλ. κρατήσεων: 2310 510081, 6949950530,
Εισιτήριο θεάματος: 5€
e-ticket: http://thessticket.eventbrite.com/