Το έργο ξεκινάει με μια νεκρή μαύρη γάτα πάνω σ’ένα τραπέζι. Ένας γείτονας την έφερε εδώ στο σπίτι και υποστηρίζει ότι τη βρήκε στο δρόμο,λιωμένη. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όμως δεν είναι τελικά ο κάτοχος της….
Ο Γάτος ήταν του Πάντρικ,ενός τρελού τρομοκράτη που τριγυρνάει στη Βόρεια Ιρλανδία και βάζει βόμβες. Είναι αρκετά τρελός,τόσο που ούτε στον IRA τον δέχτηκαν και αυτό δεν τους το συγχώρεσε ποτέ. Τώρα κάπως πρέπει να του το πουν και δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς ο γάτος ήταν ο μόνος φίλος του Πάντρικ εδώ και δεκαπέντε χρόνια κι αν μάθει ότι κάτι έπαθε θα γίνει χαμός.


Έτσι αποφασίζουν να του το φέρουν μαλακά. Σήμερα ήταν λίγο αδιάθετος θα του πουν… Αύριο αρρώστησε κάπως… Μεθαύριο ότι ψόφησε στον ύπνο του ήρεμος,κάτι τέτοιο…
Ο Πάντρικ όμως,μόλις μαθαίνει απ’το τηλέφωνο ότι ο γάτος του είναι λίγο άρρωστος, αποφασίζει να επιστρέψει έξαλλος στο νησί, το Ίνισμορ και να δει τί έχει γίνει στο σπίτι του με τον αγαπημένο του φίλο.

Πίσω στο νησί οι δυο φουκαράδες αποφασίζουν να βρουν μια γάτα που να μοιάζει στον μακαρίτη τον Τόμας και να την παρουσιάσουν ως τη δικιά του. Το μόνο που κατάφεραν είναι να βρουν μια πορτοκαλί όμως και έτσι αποφασίζουν να τη βάψουν με βερνίκι για να γίνει »Αράπης» και να μπερδέψουν τον Πάντρικ. Το βερνίκι τελειώνει.Ο γάτος μένει μισός πορτοκαλής μισός μαύρος. Ο Πάντρικ έρχεται…

Στην μοναδική μαύρη κωμωδία του Martin McDonagh που αναφέρεται στον IRA και στον INLA, μπλέκονται ακόμα πέντε χαρακτήρες που υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο το »Σκοτάδι» με ακόμα πιο »Χαρούμενες» μελωδίες.


Ένα κορίτσι που τυφλώνει αγελάδες στα 20 μέτρα για να κάνει εμπάργκο στους ζωέμπορους,ένα βαποράκι που για κακή του τύχη συνάντησε τον Πάντρικ στο Μπέλφαστ και ο INLA, μια ομάδα από τρομοκράτες που ψάχνουν τον Πάντρικ και είναι πάντα ένα βήμα πίσω του.
Ή μήπως όχι?

Ένα κείμενο σε κινηματογραφική γραφή, γεμάτο ανατροπές,πυροβολισμούς, φλεγματικό χιούμορ και παραδοσιακές αποχρώσεις.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Αθηναίου
Μετάφραση:
Βαλεντίνα Μπουζαλά/ Σπύρος Αθηναίου
Stage Manager A’:
Μαρία Αρβανίτη
Stage Manager B’:
Αναστασία Διατσίδου
Εικαστική Επιμέλεια:
Κώσταντίνος Παυλίδης
Κινησιολογία:
Κώστας Γεράρδος
Ενδυματολογία:
Α. Διατσίδου / Μ. Αρβανίτη
Μουσική Διδασκαλία:
Μιχάλης Γούτης
Σχεδιασμός Φωτισμού:
Δημήτρης Κοκολινάκης
Όπλα/ Εξοπλισμοί:
Airsoft City

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Καπουσούζης
Επιμέλεια βίντεο:
Dato Boukhra
Φωτογραφίες:
Γιώργος Σπανός/ Dato Boukhra/ Γιάννης Τσότσος
Special Effects:
Κώστας Σακάλογλου
Οργάνωση Παραγωγής:
Αντώνης Καπουσούζης
Παραγωγή:
Σάσα Νάτση

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Θανάσης Διμηνάς
Νατάσα Αραμπατζή
Δημήτρης Καστέλλος
Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου
Τριαντάφυλλος Δελλής
Γιάννης Τσότσος
Λάμπρος Σταυρινόπουλος
Οδυσσέας Ζήκας

info
Από 10 Μαρτίου στις 9μ.μ. κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα
Στο Studio Vis Motrix, Έδισσον 4, Θεσσαλονίκη
Τιμή εισητηρίου: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο (καλλιτεχνών, ανέργων, φοιτητών)  Τηλέφωνα κρατήσεων: 6975594373, 6986254521

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ