Ο Tom Hanks αναλύει, µε εξαιρετική τρυφερότητα, χιούμορ και οξυδέρκεια, την ανθρώπινη κατάσταση και τα πάσης φύσεως ελαττώματά της, μέσα σε ένα βιβλίο.

Μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, από τις Εκδόσεις Πατάκη, η πρώτη συλλογή διηγημάτων του ηθοποιού Tom Hanks με τίτλο «Ασυνήθιστα στοιχεία».

Οι ιστορίες του έχουν έναν συνδετικό κρίκο: σε όλα μια γραφομηχανή διαδραματίζει κάποιον ρόλο, κεντρικό ή περιθωριακό.

Γνωστός, ως ηθοποιός, για την ειλικρίνεια και την ευαισθησία του, ο Tom Hanks μεταφέρει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά στη γραφή του.

Κινούμενο μεταξύ του παιγνιώδους, του συγκινητικού και, ενίοτε, του µελαγχολικού, το πρώτο του αυτό βιβλίο µάς αποκαλύπτει μια υπέροχη νέα λογοτεχνική φωνή, που καταφέρνει να διεισδύσει διορατικά κάτω από την επιφάνεια της φιλίας, της οικογένειας, της αγάπης και της καθημερινής συµπεριφοράς.

Διαβάζουμε για…
…Μία πυρετική, αστεία σεξουαλική σχέση μεταξύ δύο φίλων.
Ένας βετεράνος του Β΄Παγκοσμίου πολέμου που αντιμετωπίζει τα συναισθηματικά και σωματικά τραύματά του. Ένας ηθοποιός δεύτερης διαλογής που βρίσκεται ξαφνικά στα φώτα της δημοσιότητας και μια χαοτική περιοδεία δημοσιογραφικής προώθησης. Ένας αρθρογράφος στην εφημερίδα μιας μικρής πόλης, με απαρχαιωμένες απόψεις για τον σύγχρονο κόσμο.

Μια γυναίκα που προσαρμόζεται στη ζωή μετά το διαζύγιο, σε μια καινούρια γειτονιά. Τέσσερις φίλοι που πάνε μέχρι τη Σελήνη και επιστρέφουν, με έναν πύραυλο κατασκευασμένο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού.

Ένας έφηβος surfer που ανακαλύπτει τυχαία την κρυφή ζωή του πατέρα του.

Ο Tom Hanks είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στο Vanity Fair και στο The New Yorker. Αυτή είναι η πρώτη συλλογή διηγημάτων του.

Πηγή: ifemerida.gr/ Εκδόσεις Πατάκη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ