Δείπνο προς τιμήν του κ. Γιώργου Βελέντζα, Εκτελεστικού Προέδρου (Executive Chairman) των Hellenic Duty Free Shops, παρέθεσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), για τη σημαντική στήριξη που προσφέρει στα ελληνικά αποστάγματα. Ο ΣΕΑΟΠ, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του κ. Βελέντζα, τον τίμησε στις 20 Φεβρουαρίου σε μια τελετή, στην οποία παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑΟΠ.

Ο κ. Γ. Βελέντζας δικαίως θεωρείται ένα από τα ιστορικά στελέχη του κλάδου, με εμπειρία που ξεπερνά τα 30 χρόνια. Η προβολή των Ελληνικών Επώνυμων Προϊόντων μέσα από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών θεωρείται πολύ σημαντική, σε ένα διεθνές επιβατικό κοινό, που έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τα Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Να σημειωθεί ότι φέτος στην Ελλάδα υποδεχθήκαμε πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες. Συνεπώς, η προσφορά του κ. Βελέντζα κρίνεται καθοριστικής σημασίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ κ. Νίκος Καλογιάννης, απευθυνόμενος στον κ. Βελέντζα, ανέφερε ότι, υπό την καθοδήγησή του, το μερίδιο των Ελληνικών προϊόντων στην εταιρεία αυξήθηκε από το 6% στο 33%, βοηθώντας σημαντικά την Ελληνική παραγωγή και τους Έλληνες Παραγωγούς.

Από την πλευρά του ο κ. Βελέντζας ανέφερε ότι η εταιρεία Hellenic Duty Free Shops, εδώ και δύο χρόνια, έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των καταστημάτων, δημιουργώντας ειδικά σημεία προβολής για τα ελληνικά προϊόντα και τα Ελληνικά Ποτά και Αποστάγματα. Πάντοτε δε, τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στηρίζουν τους τοπικούς παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες.