Ακούσαμε πως στα καφεκοπτεία Coffee Island υπάρχει ένα νέο προϊόν, υψηλής ποιότητας, το οποίο προέρχεται από την Αμερική. Έτσι ξεκινήσαμε και εμείς να γευτούμε το νέο αυτό προϊόν με όνομα nitro Cold Brew. Έπρεπε να πάμε από κοντά, να δούμε πώς λειτουργεί και να το δοκιμάσουμε. Τί γεύση να έχει άραγε; Πώς αλλιώς, άλλωστε, θα μπορούσε να μας πείσει η έκφραση: «Σερβίρουν τον καφέ όπως ακριβώς μια draught μπίρα!»

Φτάσαμε στο Coffee Island της Μητροπόλεως, στο αριθμό 14, σε ένα από τα πέντε καταστήματα (μέχρι στιγμής) της Θεσσαλονίκης που σερβίρεται ο ιδιαίτερος καφές Nitro Cold Brew. Δεν είναι ακριβώς καφές φίλτρου, όμως είναι παγωμένος. Και έχει και άζωτο. Έχεις μπερδευτεί; Δε χρειάζεται. Θα σου τα εξηγήσουμε όλα.

Στην ουσία μιλάμε για έναν καφέ, ο οποίος εκχυλίζεται για αρκετές ώρες με παγωμένο νερό. Η εκχύλιση του, ο βαθμός άλεσης του καφέ αλλά και η καμπύλη ψησίματος του καφέ είναι διαφορετικά. Ακόμη και η θερμοκρασία του νερού που εκχυλίζουμε τον καφέ. Κανονικά χρειαζόμαστε ζεστό νερό, ενώ εδώ έχουμε παγωμένο νερό. Και σερβίρεται όπως και η μπίρα draught. Είναι δροσερό, γλυκόπιοτο, ενώ τα γευστικά χαρακτηριστικά μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Γεύση Σοκολάτας και Καραμέλας!

Με το που μας σέρβιραν το Nitro Cold Brew αντικρίσαμε ένα θολό υγρό που σταδιακά αλλάζει σε σκούρο καφέ χρώμα, ενώ πάνω – πάνω στην κορυφή του έχει μια ανοιχτόχρωμη, αρκετά συμπαγή κρέμα. Όσον αφορά τη γεύση, το Nitro Cold Brew αναδεικνύει εξαιρετικά τα αρώματα του καφέ. Μεγαλύτερη ένταση, τολμάμε να παραδεχτούμε και από έναν ζεστό καφέ. Ενώ η υφή του είναι τόσο κρεμώδης! Όπως καταλαβαίνετε ο Nitro Cold Brew είναι ένας εξαιρετικά #monadikoskafes!

Και δεν μας εντυπωσίασε μόνο ο καφές Nitro Cold Brew! Μας εντυπωσίασε πως όλα έγιναν μπροστά μας ενώ ο barista μας εξηγούσε τι εστί Nitro. Κι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά όταν μιλάμε για τον πρώτο καφέ της ημέρας!

Τέλος, θα μοιραστούμε μία πληροφορία που λίγοι γνωρίζουν. Για να προσφέρουν τα καταστήματα Coffee Island το Nitro Cold Brew έχει στηθεί μία ολόκληρη μονάδα παραγωγής για αυτό, η μοναδική στην Ελλάδα, στην Πάτρα, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το νέο Nitro Cold Brew θα το βρείτε σε 5 καταστήματα Coffee Island στη Θεσσαλονίκη μέχρι στιγμής ενώ σταδιακά θα μπορούμε να το βρούμε σε όλα τα καφεκοπτεία του δικτύου:

  • Μητροπόλεως 14, Κέντρο
  • Εγνατίας 117 & Ιασωνίδου, Καμάρα
  • Μεταμορφώσεως 11, Καλαμαριά.
  • Αγίου Γεωργίου 1 και πλατεία Παραμάνας, Θέρμη
  • Αμπελοκήπων 42Α, Περαία

Για να ενημερώνεστε για τα καταστήματα που διαθέτουν Nitro Cold Brew πατήστε εδώ

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!