Ο Μαρκ Χάμιλ, ή Λουκ Σκάιγουκερ στην κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Πόλεμος των ‘Αστρων», θα είναι ο συμπαρουσιαστής της τελετής απονομής των ‘Οσκαρ στις 4 Μαρτίου, πέντε ημέρες πριν τιμηθεί με το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, στο Λος ‘Αντζελες.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία δίδει τα χρυσά αγαλματίδια, ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Χάμιλ και εννέα ακόμη προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο ‘Οσκαρ ‘Αιζακ, που επίσης παίζει στην τελευταία ταινία «Πόλεμος των ‘Άστρων» θα ανακοινώσουν τα πολυαναμενόμενα βραβεία.

Η ανάρτηση του ηθοποιού στο twitter

Όπως συνήθως συμβαίνει, ο 66χρονος ηθοποιός επέλεξε το Twitter για να γράψει: «Προσωπική σημείωση: 1) Να μιλώ αρκετά γρήγορα ώστε η ορχήστρα να μην προσπαθήσει να με διακόψει. 2) Να μην κάνω γκάφες ‘R2-Me Too’. 3) Να μην πω ‘La La Land’ αφού έχω ανοίξει τον φάκελο».

Το χιουμοριστικό υπόβαθρο της ανακοίνωσής του κρύβεται σε 2 σημεία.

Το ένα σημείο είναι ένα λογοπαίγνιο μεταξύ της αγγλικής προφοράς του ονόματος του ρομπότ R2-D2 και του κινήματος #MeToo, που άρχισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλει τις σεξουαλικές επιθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Γουάινστιν.

Το άλλο σημείο αναφέρεται στη γκάφα της περασμένης χρονιάς, όταν ο παρουσιαστής είχε ανακοινώσει λάθος ότι το ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το «La La Land» αντί για το «Moonlight».

Η τελετή των ‘Οσκαρ θα διεξαχθεί στο Dolby Theatre που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Χόλιγουντ μπροστά από τον εμβληματικό Δρόμο των Αστεριών στον οποίο ο Χάμιλ θα αφήσει τη σφραγίδα του στις 9 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ