Ο Ηλίας Σκουλάς είναι σεφ – μαγειρικός νους του αρέσει να συστήνεται –
με καταγωγή από την Κρήτη (Ανώγεια).
Σαν Σεφ συνέβαλε όσο λίγοι στην διαμόρφωση του γαστρονομικού χάρτη της χώρας όπως είναι σήμερα. Με άγνοια κινδύνου -και πολλές φορές προσωπικό κόστος – επέμεινε στην αργκό ορολογία των γειτονιών του κόσμου, “επέβαλε” την φιλοσοφία του world street food όπως το βλέπουμε σήμερα στα καλύτερα εστιατόρια, χρεώνεται μερικά από τα καλύτερα Burger που έχουν δοκιμαστεί ποτέ, χρεώνεται την μόδα των Bao Buns, την τάση με τους ξυλόφουρνους Josper και τις εναλλακτικές κοπές κρέατος που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια αλλά και άλλα πολλά. Του αρέσει να προκαλεί μαγειρεύοντας και να ανοίγει νέους δρόμους. Έφτιαχνε Cubano sandwich το 2013 στο θρυλικό “Food Mafia” ένα χρόνο πριν το λανσάρει το Hollywood στην ταινία “The Chef” και σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Ταραντίνο της εγχώριας μαγειρικής σκηνής.
Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου θα είναι ο επόμενος guest chef του Canteen Gastronomy Festival 2021 και θα απολαύσουμε τα παρακάτω.