Το έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης» παρουσιάζουν στη Θεσσαλονίκη τα Αθηναϊκά Θέατρα σε συνεργασία με τον θίασο «Μαγικές Σβούρες».

Η θεατρική παράσταση για τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 20:30 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, στη Θεσσαλονίκη.

Το trailer της παράστασης:

Οι συντελεστές της παράστασης:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά: Παναγιώτης Κουλουράς

Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου-Μαγικές σβούρες

Κίνηση: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννα Εμμανουήλ

Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης

Boηθός σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου

Οι ηθοποιοί της παράστασης με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου.

Λίγα λόγια για την παράσταση από τους διοργανωτές:

«Tώρα είναι η στιγμή που το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο, γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο!

«Στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του Χειμώνα, έρχεται με το άλογό του για να καλπάσει στη φαντασία του, να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει  τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία! Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 8:30 μμ οι πύλες της Μονής Λαζαριστών ανοίγουν για μικρά και μεγάλα παιδιά.

«Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο  χιούμορ και ευαισθησία , υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο , του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.

«Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της  ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια.  Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο. Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους μικρούς θεατές την  ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού.

«Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης  είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία , όπως ο ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί.

«Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά».

Info:

«Δον Κιχώτης» – Παιδική παράσταση
Σάββατο 27 Αυγούστου
Ώρα έναρξης στις 20:30
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ / Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Εισιτήρια:

Προπώληση στο viva.gr
Προπώληση: 10 ευρώ
Γενική είσοδος: 12 ευρώ