Ο «Χορός της Aνθισμένης Αμυγδαλιάς» που  από τα παλαιότερα χρόνια ήταν  ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός της πόλης και σηματοδοτούσε τον ερχομό της άνοιξης, αναβιώνει φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ με σκοπό τη συνάντηση της ιατρικής κοινότητας σε ένα γεγονός με συμβολική αξία.

Το Σάββατο 14 Απριλίου, ώρα 21.00, στο ξενοδοχείο Porto Palace, το χθες συναντά το σήμερα με  bossa nova  και swing από τους μοναδικούς ρυθμούς των Les Αu Revoir, τη rock &Jazz μουσική των Presidents  και του μουσικού σχήματος Νιαβέντης με έντεχνη ελληνική μουσική.

 Les Αu Revoir 

Οι νοσταλγοί μιας άλλης εποχής – οι Les Αu Revoir στο «χορό της ανθισμένης αμυγδαλιάς»

Το αγαπημένο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με ρετρό διάθεση και επιρροή από τους ρομαντικούς συνθέτες και τροβαδούρους όλων των εποχών, θα πλαισιώσει και θα αναβιώσει με την εμφάνισή του τον πάλαι ποτέ «χορό της ανθισμένης αμυγδαλιάς»  ταξιδεύοντας σε άλλες εποχές την ιατρική κοινότητα της Θεσσαλονίκης με όχημα τους ρυθμούς bossa nova και Swing.

Η προσεγμένη σκηνική παρουσία και το ρεπερτόριο των Les Αu Revoir, που περιλαμβάνει αποκλειστικά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, όπως το «Θα Ξανάρθεις»,  «Θυμήσου τον Σεπτέμβρη»,  «Οι Θαλασσιές σου οι Χάντρες», έχουν στόχο την ποιοτική διασκέδαση με μοναδική υπόσχεση μία αξέχαστη ρομαντική βραδιά.

Οι Presidents

Οι Presidents το μουσικό συγκρότημα των Καθηγητών του ΑΠΘ, παίζουν Jazz και rock και έχουν εμφανισθεί σε πολλές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου, σε Συνέδρια και σε συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης. Πρόκειται για μία ομάδα καθηγητών που, παράλληλα με την πετυχημένη ακαδημαϊκή καριέρα τους, έχουν σχηματίσει το συγκρότημα The presidents (οι πρόεδροι), βάζοντας στο «βιογραφικό» τους μια… ροκ πινελιά! Οι ροκρυθμοί και η jazz θα ταξιδέψουν σε άλλες εποχές το χορό του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

Νιαβέντης 

Το μουσικό σχήμα Νιαβέντης με επικεφαλής τον απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας Ηλία Κουλούρη, συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή, παίζει λαϊκή μουσική και έχει εμφανισθεί σε πολλές συναυλίες. Η μουσική βραδιά του χορού της ανθισμένης αμυγδαλιάς θα κλείσει με έντεχνη λαϊκή μουσική, με σκοπό τη διασκέδαση όλων των παρευρισκομένων σε πτυχές της ελληνικής μουσικής.

 

Απαραίτητη η εγγραφή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Ζωντανή Μουσική Δράσεις City Report

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ