Το Canteen κατάφερε παρά τις δύσκολες συνθήκες της εστίασης να διατηρήσει τη σειρά των δείπνων με φιλοξενούμενους διακεκριμένους Έλληνες chefs και εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εξαιρετικές γαστρονομικές συνθέσεις.

Η σειρά κλείνει για το 2021 με έναν από τους καλύτερους chef της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, τον Γιάννη Παρίκο.

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, λοιπόν, ο Γιάννης Παρίκος μαζί με την ομάδα του Canteen μας παρουσιάζει το μενού που ακολουθεί.

Ποιος είναι ο Γιάννης Παρίκος;

Μετά τις σπουδές του η πρώτη του δουλειά ήταν στο Βαρούλκο που συμπεριλαμβανόταν  μέσα στα καλύτερα εστιατόρια και έτσι πήρε δυνατές βάσεις. Στη συνέχεια εργάστηκε  την Σπονδή που αποτελεί ένα εστιατόριο-σχολή,  για τη νέα γενιά των μαγείρων. Το ανήσυχο πνεύμα του τον ώθησε να ταξιδέψει για να διευρύνει τις μαγειρικές  γνώσεις – εμπειρίες και έτσι βρέθηκε να εργάζεται στο βραβευμένο με τρία αστέρια ***Michelin εστιατόριο Epicure του Παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του του μεγάλου chef Eric Frechon . Συνέχισε τη διαδρομή  του στο διάστερο Sea Gril  **Michelin στις Βρυξέλλες δίπλα  τον chef Yves Mattagne.Επιστρέφοντας σε ελληνικό έδαφος, εργάστηκε  σε πολυβραβευμένα εστιατόρια, όπως η Χύτρα τη σεζόν 2009-2010 αποσπώντας 1 αστέρι Michelin ,το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash κ.ά.

Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο από το 2007 έως και το 2019 ανελλιπώς, και τα δυο τελευταία χρόνια έχει λάβει δυο βραβεύσεις για την «Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα»  ενώ σήμερα η σύγχρονη γευστική αισθητική του αποτυπώνεται στα πιάτα του εμβληματικού Βαρούλκο με 1 αστέρι *Michelin στον Πειραιά, στο οποίο είναι σεφ ενώ συνεχίζει με πάθος και αγάπη να υπηρετεί την μαγειρική τέχνη.
Οι μαγειρικές του αρχές είναι ένα μείγμα δημιουργικής Μεσογειακής κουζίνας με επιρροές από την κλασική Γαλλική ,πάντοτε με σεβασμό στην ισορροπία μεταξύ των γεύσεων και ενός καλαίσθητου οπτικού  αποτελέσματος.

 

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Δημητρίου Γούναρη 7

Τηλέφωνο
2310228520

Ώρες λειτουργίας
10:00-02:00