17 Ιουλίου, πανσέληνος. Η πόλη της Θεσσαλονίκης, φωτισμένη υπό το φως της πανσέληνου, ξυπνάει τις αισθήσεις και μας φέρνει πιο κοντά και μας υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία.

Ελάτε στην δεύτερη δράση του Thessaloniki Outdoors Festival!

 

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook:

Ελάτε και εσείς. Πάρτε την παρέα σας και ελάτε να απολαύσουμε το υπέροχο δάσος του Σέιχ Σου. Η θέα από το σημείο όπου θα φτάσουμε είναι μαγευτική. Από πάνω μας δεσπόζει η πανσέληνος και μπροστά στα πόδια μας όλος ο κόλπος του Θερμαϊκού.

Στα πλαίσια δράσεων του Thessaloniki Outdoors Festival, για την προώθηση των αθλητικών δυνατοτήτων γύρω από τη Θεσσαλονίκης, συνεχίζουμε την Τετάρτη 17 Ιουλίου με μια πεζοπορία στο Σέιχ Σου.

Οι δράσεις είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού/Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εντάσσονται στο πλαίσιο της καμπάνιας #BEACTIVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την προώθηση ενός ενεργά αθλητικού τρόπου ζωής.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πρόγραμμα δράσεων

Σημείο συνάντησης/εκκίνηση
( https://goo.gl/maps/vjcABpsWp1cP6o8PA ) στο πάρκινγκ του Αρσάκειου δημοτικού (περιοχή Ελαίων).
Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή του ΟΑΣΘ ή την ιστοσελίδα (http://oasth.gr/#el/bestroute/ ) για βρείτε τον βέλτιστο τρόπο μεταφοράς σας στο σημείο εκκίνησης. (Προτεινόμενη γραμμή, 14Α με στάση στο Γένεσης.)

Ώρα προσέλευσης & εκκίνησης
Μετά τις 8.15μμ αρχίζουμε και μαζευόμαστε με στόχο να ξεκινήσουμε κατά τις 8.45μμ, όσο ακόμη υπάρχει φως.

Περιγραφή της πορείας
Ακολουθούμε τα πρώτα 100 μέτρα τον δρόμο που οδηγεί μέσα στο δάσος και μπαίνουμε στο μονοπάτι Μ5 (χαραγμένο από το δασαρχείο).
Εκεί ακολουθούμε ένα ευδιάκριτο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει προς το παρατηρήριο και την θέση θέας. Λίγο πριν την κορυφή, θα περάσουμε και από τις γνωστές σε πολλούς βάρκες του Σέιχ Σου.

Τελικός προορισμός το παρατηρητήριο πυρασφάλειας (https://goo.gl/maps/9PRTbASkTV1m8U5d8 )

Ετοιμάστε τις φωτογραφικές σας μηχανές και τα κινητά σας. Η θέα είναι μοναδική. Βγάλτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε.
Mοιραστείτε τις στα social media χρησιμοποιώντας τα #TOF και #BEACTIVE.

Αφού απολαύσουμε την θέα, μιλήσουμε για τις επόμενες δράσεις και βγάλουμε και φωτογραφίες, ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι. Θα επιστρέψουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε.

Τι χρειάζομαι μαζί μου
Η πορεία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ωστόσο ανήλικοι θα πρέπει ρητά να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους.

Αθλητικά ρούχα, Tshirt, αθλητικά παπούτσια για περπάτημα, φακό για την νύχτα, νερό, ένα μικρό σακίδιο και ότι άλλο θα θέλατε μαζί σας είναι τα ελάχιστα.

Δεν ξεχνάμε την φωτογραφική μας ή το κινητό μας, ώστε να βγάλουμε και να ποστάρουμε τις πιο ωραίες φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης.

Απαραίτητο το χαμόγελο σας και η θετική διάθεση να γνωριστείτε με όλους όσους θα βρίσκονται στην βόλτα αυτή.

Και δεν ξεχνάμε, μια πόλη, πολλές ιστορίες, μια καρδιά, όλοι μαζί.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και δηλώνουν αυτομάτως με την συμμετοχή τους στη δραστηριότητα ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δημιουργεί κώλυμα συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων φέρει την πλήρη ευθύνη και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στη δραστηριότητα, αποδεχόμενος/η τους κινδύνους που ενέχει καθώς και την ευθύνη για την ασφάλειας μου.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπουν να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας της διοργάνωσης ή λόγω καιρικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες των συντονιστών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε δημιουργία ανοιχτής φωτιάς σε όλο το δασικό τμήμα του Σέιχ Σου. Παρακαλούμε την προσοχή όλων. Μεγάλη προσοχή για οποιονδήποτε καπνίζει. Επίσης, οι συμμετέχοντες πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους οποιαδήποτε σκουπίδια δημιουργούν.
Ας σεβαστούμε την φύση και αυτό που μας προσφέρει. Ας διατηρήσουμε τον χώρος και όλο το δάσος καθαρό.

Δράσεις