Όταν φτάνει η στιγμή να στείλουμε τα παιδιά μας σε κάποιο νηπιαγωγείο, αναζητάμε τις  επιλογές εκείνες στην προσχολική εκπαίδευση που θα διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την τρυφερότητα της ηλικίας των παιδιών μας. Ένα από αυτά τα νηπιαγωγεία αποτελούν τα Πρότυπα Παιδικά Κέντρα «Νηπιακός Κήπος», τα οποία παρέχουν έναν χώρο γεμάτο ζωντάνια, χαρά, πλημμυρισμένο από παιδικές φωνές και γέλια και περιτυλιγμένο από τη φαντασία των παιδιών.

Θα τα βρείτε σε δύο σημεία: Στο Ρύσιο, όπου διαθέτει βρεφικό, παιδικό σταθμό, προνήπια και νηπιαγωγείο και στην Τούμπα, όπου διαθέτει παιδικό σταθμό, προνήπια και νηπιαγωγείο.

Ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του παιδιού της προσχολικής ηλικίας

Στόχος των Πρότυπων Παιδικών Κέντρων «Νηπιακός Κήπος» είναι να παρέχουν ποιότητα και ποσότητα εμπειριών στα παιδιά, με σκοπό να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν καλύτερα και να αποδεχτούν τον εαυτό τους, να απολαμβάνουν καθημερινά τον κόσμο γύρω τους, καθώς και να επεμβαίνουν ενεργητικά στην αναδόμησή του.

Στα συγκεκριμένα Κέντρα, και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που τα διαφοροποιεί από τα άλλα, επιλέγουν έναν παιδοκεντρικό προσανατολισμό και υιοθετούν την άποψη ότι σκοπός κάθε προγράμματος εκπαίδευσης πρέπει να είναι η ολόπλευρη αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των παιδιών.

Τα προγράμματα που παρέχουν

Τα προγράμματα στον «Νηπιακό Κήπο» στηρίζονται στις σύγχρονες αντιλήψεις για την εκπαίδευση, σε προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε πανεπιστημιακά προγράμματα και έρευνες, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών, τις προηγούμενες μαθησιακές και κοινωνικές τους εμπειρίες, την προσωπικότητα και την πολιτισμική τους ταυτότητα. Τα παιδιά μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά, να καλλιεργούν δεξιότητες, να εξερευνούν το περιβάλλον, να αποκτούν εμπειρίες και μια θετική στάση για τη μάθηση. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από μια σειρά γνωστικών αντικειμένων, που λαμβάνουν χώρα καθημερινά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους χωρίζεται σε μηνιαίες θεματικές ενότητες και σε σχέδια εργασίας, τα οποία παρέχονται στα παιδιά μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό και μεθόδους διδασκαλίας ανάλογα με την κάθε ηλικία. Το πρόγραμμα αυτό είναι χωρισμένο σε 5 βασικά πεδία: Παιδί και γλώσσα, παιδί και μαθηματικά, παιδί και περιβάλλον, παιδί, δημιουργία και έκφραση, παιδί και υπολογιστής. Επιπλέον, οργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα θεματικά αφιερώματα.

Τα Θεματικά αφιερώματα

Επίσης, στο συγκεκριμένο σχολείο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα λεγόμενα θεματικά αφιερώματα, που απασχολούν και πλαισιώνουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Πρόκειται για θέματα που ξεχωρίζουν κυρίως για τη σημασία τους, που προσφέρονται και για ποικίλες προσεγγίσεις, με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους. Η περιβαλλοντική και μουσειακή αγωγή, οι συμμετοχικές δραστηριότητες και η βιωματική εμπειρία είναι τα νέα παιδαγωγικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα θεματικά τους αφιερώματα.

Οι παιδαγωγοί, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα υλοποιηθούν και επιλέγουν τη διδακτική προσέγγιση την οποία θα ακολουθήσουν κάθε φορά. Επιλογή του σχολείου είναι οι συνεργατικές μέθοδοι μάθησης (δουλειά σε ομάδες), τα σχέδια εργασίας (έρευνα σε βάθος) και οι θεματικές προσεγγίσεις.

Μοναδικές εξορμήσεις κάθε μήνα

Στον «Νηπιακό Κήπο» οργανώνονται μοναδικές εξορμήσεις δυο με τρεις φορές τον μήνα, με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά νέες εμπειρίες και να εμπλουτίσουν τον πνευματικό τους κόσμο. Για τους μικρούς τους φίλους έρχονται πολλές δράσεις και θεατροπαιδαγωγικές ομάδες μέσα στο σχολείο.

Κάποιες από αυτές τις εξορμήσεις είναι οι επισκέψεις σε μουσεία, με οργανωμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, οι θεατρικές, κουκλοθεατρικές παραστάσεις και το θέατρο σκιών και οι εκπαιδευτικές εκδρομές, βασισμένες σε περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής υγείας προγράμματα.

Γνωρίστε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Τα Πρότυπα Παιδικά Κέντρα «Νηπιακός Κήπος» φροντίζουν να απασχολούν τα παιδιά και εκτός σχολικού ωραρίου. Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι δομές δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών που στοχεύουν στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες.

Απογευματινά δημιουργικά εργαστήρια προσφέρονται σε παιδιά από 5-12 ετών, σε έναν πολυχώρο με οδηγό τη φαντασία, την παιχνιδιάρικη διάθεση και την αγάπη για το παιδί.

Οι παροχές τους

Καθημερινά εξασφαλίζουν τη μεταφορά του κάθε παιδιού με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, εξασφαλίζουν το πρωινό τους και κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται επισκέψεις από ιατρικούς συνεργάτες. Επιπλέον, παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη για τους γονείς.

Στις εγκαταστάσεις τους διαθέτουν Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, καθώς και διάφορα Clubs, όπως Κολυμβητήριο, Mini Tennis, Tae Kwon Do, English Club, Deutsch Club, Χορός, Θέατρο, Baby Yoga, Μουσική και πολλά ακόμα.

Κάνετε τις εγγραφές σας

Οι Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν τον Απρίλιο. Παρόλα αυτά μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Μάλιστα, στις προεγγραφές σάς κάνουν έκπτωση 10%!

Επίσης, ο «Νηπιακός Κήπος» συμμετέχει ενεργά με συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια, με poster, ανακοινώσεις, παρουσιάσεις και διοργάνωση ημερίδων. Και ήδη έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις.

Θα τους βρείτε ανοιχτά όλο τον χρόνο, με πρώτη τους προτεραιότητα τη σωματική, συναισθηματική, ψυχική και πνευματική διάσταση του παιδιού. Όλα τα παιδιά τα αντιμετωπίζουν σαν δικά τους και αυτό μας καθησυχάζει, καθώς αυτά βρίσκονται στα καλύτερα χέρια.

Περιοχή
Ανατολικά

Διευθύνσεις
18 χλμ Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
T: 2392073110
2392073166

Πεστών 30, Κάτω Τούμπα
T: 2310/905-862
2310/900-059

Ώρες λειτουργίας
Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο: 06:30-17:30
ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) 16:30-20:30

Email
[email protected]

Site
www.nipiakoskipos.gr