O νέος κατάλογος του ZΥΘΟΥ ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το φημισμένο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης παραμένει σταθερό στις αρχές και στη φιλοσοφία που ακολουθεί εδώ και 27 χρόνια, στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα, με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα των υλικών που αναδεικνύουν τη μεσογειακή κουζίνα.

Τι θα φάμε;

Στα εδέσματα παραμένουν τα κλασικά «σαγανάκι», «ψευδοκεφτέδες», «πίτα καισαρείας», «κολοκυθοκεφτέδες», «πρασοκεφτέδες» και «μανιτάρια καγιέν», αλλά προστίθενται και αρκετά καινούργια όπως:

Φοντύ τυλιχτό με αρνίσιο μπέικον στη σχάρα, πάνω σε μαρμελάδα αγριόσυκου
Ένα ελληνικό αγελαδινό τυρί (που θυμίζει γαλλικό κατσικίσιο σέβρ) τυλιγμένο με αρνίσιο μπέικον, που μαστιχώνει εσωτερικά στη σχάρα και σερβίρεται πάνω σε μία σπιτική μαρμελάδα αγριόσυκου με ημίγλυκο κρασί.

Παστράμι πάνω σε ψωμί ενεργού άνθρακα και καραμελωμένα κρεμμύδια, με σάλτσα γιαουρτιού και γουασάμπι
Ένα ελληνικό αλλαντικό από καθαρό μοσχάρι. Θεωρείται το αλλαντικό των Εβραίων, από τους οποίους ξεκίνησε η ιδέα. Μαρινάρεται σε κρασί και ξύδι, βότανα και πιπέρια και στη συνέχεια ψήνεται μένοντας ελαφρά κόκκινο στο κέντρο. Είναι το σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης.

Εδώ μας το σερβίρουν πάνω σε καραμελωμένα κρεμμύδια και ένα ψωμάκι ενεργού άνθρακα (το οποίο θεωρείται ό,τι πιό μοδάτο υπάρχει, συνώνυμο της ποιότητας), συνοδεία μιας δικής τους σάλτσας από γιαούρτι και γουασάμπι, που μία ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα από αγριοράπανο, μία σπάνια ρίζα από την Ιαπωνία.

Πορκέτα στη σχάρα με σπιτική μουστάρδα
Μία λιχουδιά ιταλικής κουλτούρας. Ένα ρολό από ολόκληρο μικρό γουρουνάκι χωρίς κόκκαλο με μυρωδικά, που ψήνεται για 8 περίπου ώρες και είναι κάτι μεταξύ αλλαντικού και περισσότερο κρέατος. Το συγκεκριμένο το φτιάχνει ειδικά για το ΖΥΘΟ ένας Έλληνας μικρός παραγωγός. Κόβεται σε φέτες, ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται συνοδεία μιας δικής του μουστάρδας.

Λαχανικά σχάρας με φρέσκια ντομάτα και τυριά στο φούρνο
To signature μπουγιουρντί του ΖΥΘΟΥ, με ψητά λαχανικά, φρέσκια ντομάτα και τυριά στο πήλινο.

Σαλάτες

Στις σαλάτες παραμένουν η «ανιθοσαλάτα», η «φάβα», η «μαϊντανοσαλάτα» και η χωριάτικη με την μυστική σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλλά μπαίνουν και δύο καινούργιες:

Σαλάτα κοτόπουλο με πράσινα φύλλα, σάλτσα λαδολέμονο με φυστικοβούτυρο, πάνω σε σπιτική ροδίτικη πίτα
Ένα πλήρες γεύμα. Ένα ολόκληρο φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες, μαριναρισμένο σε λαδολέμονο και φυστικοβούτυρο για δύο μέρες και στη συνέχεια ψημένο στη σχάρα.

Ψητά λαχανικά και μανούρι σχάρας σε πράσινα φύλλα
Όλα τα λαχανικά ψητά και μανούρι στη σχάρα, πάνω σε πράσινα baby φυλλαράκια και σάλτσα βαλσαμικού.

Λουκάνικα

Στα λουκάνικα μπαίνουν δύο καινούργια:

Χωριάτικο με φέτα, ντομάτα και πιπεριά

Μοσχαρίσιο καραμανλίδικο

Μακαρονάδες

Στις μακαρονάδες και τα πιλάφια παραμένουν η κλασική «λιγκουίνι Ζύθος» και το «ιτς πιλάφ»  αλλά μπαίνουν και δύο νέα πιάτα:

Κριθαρώτο με μανιτάρια, porcini, γραβιέρα Κρήτης και λάδι τρούφας
Κριθαρώτο με πλευρώτους, λευκά Θράκης, porcini, γραβιέρα Κρήτης και λάδι τρούφας.

Τηγανητό ρύζι με αυγό, κοτόπουλο, γαρίδες και σόγια σως

Μετά από γενική απαίτηση των πελατών, ξαναμπαίνει το τηγανητό μας ρύζι που πουλούσε 25 χρόνια.

Θαλασσινά

Στα θαλασσινά έχει προστεθεί μία νέα πρόταση:

Φιλέτο σολωμού στη σχάρα

Κυρίως Πιάτα

Στα κυρίως πιάτα παραμένουν τα «αρνίσια κεμπάπ Ζύθος» (τα οποία βραβεύθηκαν πρόσφατα από την επιτροπή του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), το «κοτόπουλο τυλιχτό», η «χοιρινή καπνιστή» και η «διπλοφουρνιστή παντσέτα», αλλά  προστέθηκαν νέα πιάτα όπως:

Κεφτεδάκια κοτόπουλου σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και τυρί

Burger μοσχαρίσιο, με αυγό, τυρί, αρνίσιο μπέικον και τηγανητές πατάτες ΖΎΘΟΣ
Στο δικό μας ψωμάκι, ένα burger 200 γραμμαρίων από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, με όλα τα παρελκόμενα.

Μοσχαρίσια μπριζόλα (κόντρα – σπαλομπριζόλα) δική μας ωρίμανσης και..

T-Bone steak δικής μας ωρίμανσης

Εδώ το κλειδί είναι το «δικής μας ωρίμανσης».

Εδώ και 6 μήνες έχει στηθεί στο παρασκευαστήριο του ΖΥΘΟΥ ένας νέος θάλαμος ωρίμανσης και συντήρησης κρεάτων, με στόχο να παίρνουν ολόκληρα μισάδια ή τεταρτημόρια ή καρέ και να τα ωριμάζουν όπως εμείς θέλουν με βάση τις απαιτήσεις των συνταγών του εστιατορίου.

Μετά από δοκιμές από διάφορες φάρμες κατέληξαν σε μια μικρή φάρμα από τη Βέροια και σε μοσχίδες ελληνικής εκτροφής συγκεκριμένης φυλής. Έτσι, παίρνουν ολόκληρο το καρέ, το σιτεύουν όπως πρέπει και όταν είναι έτοιμο (τρυφερό) κάνουν τις δικές τους κοπές και μας το σερβίρουν.

Από το τμήμα του καρέ που εσωτερικά βρίσκεται το φιλέτο, βγαίνουν και 4 – 5 καλά T-Bone steak. Το όνομα προέρχεται από το κόκκαλο που έχει σχήμα «Τ» και από την μία πλευρά του είναι η μπριζόλα και από την άλλη πλευρά το φιλέτο.

Μπύρες

Ο κατάλογος του ΖΥΘΟΥ συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική Ζυθοποιία με πάντα μόνο ελληνικές. Στις βαρελίσιες παραμένουν οι 10 επιλογές. Στα μπουκάλια προστέθηκαν νέες μικροζυθοποιίες όπως:

Κατερίνη:
«Olympos» με μία μπύρα
«Vambeer» με δύο μπύρες

Από Θεσσαλονίκη: Sknipa, Sknipa Lady pale ale, Sknipa Bold session i.p.a.
Αθήνα: Noctua, με δύο μπύρες


Από Βόλο:
Molotov i.p.a. dry hopped
Από Κομοτηνή: Βεργίνα XXX black lager

ΚΡΑΣΙΑ

Πάντα μόνο εμφιαλωμένα, για να ξέρεις τι πίνεις και σε πολύ ευρεία κλίμακα τιμών.

Η απάντησή του Ζύθου στο φτηνό χύμα είναι ότι διαθέτει εμφιαλωμένο στην τιμή του χύμα. «Αλληγορία», «Ελληνικά Κελάρια», λευκό ή κόκκινο: 8,50€.

20 ετικέτες προσφέρονται και σε ποτήρι. 11 λευκές (οι 4 σε dispenser), 1 ροζέ και 8 κόκκινες (οι 4 σε dispenser).

Έγινε μεγάλη ανανέωση στις ετικέτες, στις ποικιλίες, και στα κτήματα.

 

 

Βρεθείτε στα 2 εστιατόρια του ΖΥΘΟΥ, στα Λαδάδικα και στο Λευκό Πύργο (ΖΥΘΟΣ Ντορέ, Πλατεία Τσιρογιάννη), για να δοκιμάσετε τις νέες του εμπνευσμένες προτάσεις. Η άψογη, επαγγελματική εξυπηρέτηση και το φιλικό περιβάλλον, που αποτυπώνει την ιστορία της πόλης, είτε επιλέξετε τις σάλες των εστιατορίων του είτε τους πλακόστρωτους εξωτερικούς χώροους, θα σας ικανοποιήσουν και θα σας κάνουν να θέλετε να μοιραστείτε τη γευστική σας εμπειρία με τους φίλους σας.

Ανοιχτά: 10:00 – 02:00

Διευθύνσεις
Ζύθος Ντορέ: Στρατηγού Τσιρογιάννη 7 (περιοχή Λευκού Πύργου), 2310279010
Ζύθος στα Λαδάδικα: Κατούνη 5, Λαδάδικα, 2310540284
zithos.gr
Facebook Page