Μία «αδιάκριτη» μικρή φώκια εισέβαλε σε σπίτι μιας οικογένειας στη Νέα Ζηλανδία, τραυμάτισε τη γάτα τους και έμεινε για περίπου μία ώρα, προτού τελικά εντοπιστεί και μεταφερθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Guardian, η οικογένεια Ross έμεινε άναυδη όταν είδε την μικρή φώκια μέσα στο σπίτι τους, το οποίο απέχει μόλις 150 μέτρα από την θάλασσα.

Ο πατέρας της οικογένειας, Phil Ross, ο οποίος τυγχάνει να είναι θαλάσσιος βιολόγος,είπε ότι ήταν ατυχές που ήταν ο μόνος που δεν ήταν σπίτι εκείνη τη στιγμή.

«Το μεγάλο αστείο είναι ότι αυτή είναι πραγματικά η μόνη οικογενειακή έκτακτη ανάγκη όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένας θαλάσσιος βιολόγος στο σπίτι. Έχασα πραγματικά τη μοναδική στιγμή να λάμψω«, είπε.

Σύμφωνα με τον, Phil Ross η σύζυγός του Jenn, σηκώθηκε περίπου στις 6 το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο γυμναστήριο. Όταν μπήκε στο αυτοκίνητο άκουσε κάτι σαν γάβγισμα, αλλά νόμιζε πως ήταν το σκυλί κάποιου από την γειτονιά και δεν το σκέφτηκε πολύ.

Το μικρό θηλαστικό μάλλον είχε καταφέρει να μπει στο σπίτι από την πορτούλα που έχουν για την γάτα τους, Coco και έμεινε μέσα για περίπου μία ώρα.

Η γάτα, πιθανόν, συνάντησε την φώκια έξω από το σπίτι και σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την περιοχή της τραυματίστηκε από την φώκια, εκτίμησε ο Phil.

Όταν επέστρεψε η σύζυγός του, είδε την μικρή φώκια στον καναπέ και ξύπνησε τα παιδιά της οικογένειας για να δουν το «νέο τους κατοικίδιο». «Το θεώρησαν πολύ cool και συναρπαστικό», είπε ο Phil Ross.

Στο τέλος, ένας ειδικός εμφανίστηκε στο σπίτι για να παραλάβει την φώκια, οδηγώντας την πίσω στο φυσικό της περιβάλλον.