Ένα εντυπωσιακό Παρατηρητήριο θα ανοίξει σε λίγο καιρό τις πύλες του στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τo «Egde», που θα είναι το ψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης στο δυτικό ημισφαίριο και το πέμπτο υψηλότερο στον κόσμο, με θέα την πόλη της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το CNNi, πρόκειται να ανοίξει τον επόμενο χρόνο.

Οι επισκέπτες θα βρίσκονται στον 100ο όροφο του πύργου Hudson Yards και εκτός από την πανοραμική θέα, θα έχει γυάλινο πάτωμα, ενώ θα διαθέτει εστιατόριο, μπαρ και χώρο εκδηλώσεων. Ενώ η ημερομηνία έναρξης δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι κρατήσεις ξεκινούν για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το όνομα αντικατοπτρίζει τόσο τον μοναδικό σχεδιασμό, ο οποίος κάνει τον επισκέπτη να νοιώθει πως περπατάει κοντά στον ουρανό, όσο και το αίσθημα ότι βρίσκεστε στο χείλος ενός γκρεμού. Το Edge θα είναι το ψηλότερο από το κατάστρωμα παρατήρησης στο Empire State Building.

Χτισμένο στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, το Hudson Yards είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό ακίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ στις ΗΠΑ, με κόστος περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 καταστήματα και εστιατόρια.

Πηγή: cnn.gr

Φωτογραφίες: AP Photo