Το περιβάλλον, οι γειτονιές μας, οι πολίτες του αύριο…

Όλοι μας μπορούμε να ονειρευτούμε μια γειτονιά διαφορετική, με ευχάριστους και φροντισμένους χώρους, όπου όλοι οι πολίτες θα χαίρονται να κινούνται και να ζουν την καθημερινότητά τους.

Μια ημέρα με εορταστικό αέρα, αφιερωμένη στο πως μπορούμε να ξεκινήσουμε εμείς την αλλαγή που ονειρευόμαστε στη γειτονιά μας σχεδιάστηκε από την εταιρεία DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς και την υποστήριξη των εταιρειών Consortis, EXEO και QPLAN!

Ο βασικός στόχος της δράσης

Βασικός στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια της κουλτούρας του ενεργού πολίτη στα παιδιά μέσα από την προσφορά και τη φροντίδα της γειτονιάς και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

 

Μία συλλογική δράση για μικρούς και μεγάλους

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι των εταιρειών μαζί με τα παιδιά τους βρέθηκαν από το πρωί στο πάρκο της Κηφισιάς έτοιμοι, με όρεξη και αγάπη να συμμετέχουν σε μια εθελοντική δραστηριότητα προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα του πάρκου. Στη δράση συμμετείχαν πάνω από 50 παιδιά και 70 ενήλικες, οι οποίοι περιποιήθηκαν το παρτέρι του πάρκου, φύτεψαν αρωματικά φυτά και διαμόρφωσαν τον περιβάλλοντα χώρο. Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι καθάρισαν, έβαψαν τα παγκάκια και με τις οδηγίες των αποφοίτων της σχολής Καλών Τεχνών έβαψαν τους τοίχους δημιουργώντας ένα υπέροχο, γεμάτο χρώματα πάρκο.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, το μήνυμα ηχηρό! Η δράση αυτή απέδειξε για ακόμη μια φορά πως με τη συνεργασία, τη συλλογικότητα και τη διάθεση προσφοράς μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ