Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι, κατά πολλούς, μια πονεμένη ιστορία που έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οι λαμαρίνες για την εκπόνηση των εργασιών έχουν κλείσει πολλούς κεντρικούς δρόμους, ενώ, συνήθως λόγω ευρημάτων, συνεχώς δίνεται παράταση στην παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη φορά όμως, τα ευρήματα που βρέθηκαν κάτω από τους δρόμους που καθημερινά περπατάμε στην Αγ. Σοφίας, είναι εξέχουσας σημασίας και μας αφήνουν προ εκπλήξεως.

Νέα ευρήματα

Και με αυτόν τον τρόπο, η Θεσσαλονίκη μόλις ανακάλυψε ένα νέο μνημείο που αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα της πόλης κατά τα παλαιοχριστιανικά χρόνια.

Όπως κατέγραψε ο φακός του voria.gr, αυτήν την φορά έχουμε μπροστά μας ένα Κρηναίο οικοδόμημα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μνημειακό κρηναίο οικοδόμημα που έχει βρεθεί έως τώρα σε ανασκαφές στη Θεσσαλονίκη και εκτιμάται ότι αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα του ρωμαϊκού κόσμου.

Κρινιαίο οικοδόμημα

Από κάποιες κόγχες έρεε το νερό στη μεγάλη δεξαμενή του κρηναίου ενώ κάποιες άλλες χρησιμοποιούνταν μόνο για διακοσμητικούς λόγους καθώς φιλοξενούσαν αγάλματα. Σε μεταγενέστερες φάσεις, η κρήνη απέκτησε το σχήμα Π, ανυψώθηκε και το νερό έπεφτε από ψηλότερο σημείο πρώτα σε λεκανίδες με πλούσια ανάγλυφη διακόσμηση και έπειτα στη δεξαμενή.

Κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. ενώ πέρασε από αλλεπάλληλες κατασκευαστικές φάσεις που δείχνουν ότι βρισκόταν σε χρήση, αποτελώντας την κεντρική πηγή τροφοδότησης νερού στο κέντρο της πόλης μέχρι και τον 7ο αι. μ. Χ..

Τόσο το μέγεθος όσο και ο μνημειακός χαρακτήρας της κρήνης δικαιολογούνται απόλυτα τόσο από την τοποθεσία όσο και την εποχή της κατασκευής της.

Μια ματιά στο κοντινό μέλλον

Το Κρινιαίο αυτό οικοδόμημα που ανακαλύφθηκε στο σταθμό της Αγ. Σοφίας, σίγουρα μειώνει τις πιθανότητες να παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το μετρό μέχρι το 2020.

Αρχαιολόγοι και μηχανικοί του μετρό κατά πάσα πιθανότητα θα καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι, ούτως ώστε να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Να διατηρηθεί δηλαδή το σημαντικό μνημείο και ταυτόχρονα να παραδώσουν τον σταθμό στην ώρα του και χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

πηγή: voria.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ