Το διαμέρισμα των 10 τετραγωνικών μέτρων, βρίσκεται στο Τόκιο των 14 εκατομμυρίων κατοίκων, που στην ευρύτερη μητροπολιτική του περιοχή, περιλαμβάνει τον συγκλονιστικό αριθμό των… 37 εκατομμυρίων ψυχών!

Μα εδώ, έρχεται η σημαντική διαφορά. Η ΙΚΕΑ, που δημιούργησε το μικροσκοπικό αυτό σπίτι, αποφάσισε, εκτελώντας το δικό της κοινωνικό πείραμα, να το νοικιάζει στην εξωφρενική τιμή των 99 γιεν το μήνα. Για να το κάνουμε σε ευρώ, το ενοίκιο είναι 0,77 ευρώ ακριβώς…!

Η Ikea νοικιάζει μόνο ένα διαμέρισμα αυτής της ιδιόρρυθμης κατασκευής, και βεβαίως, είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα δικά της έπιπλα.

Η σουηδική εταιρεία δέχεται αιτήσεις ενοικίασης έως και την 3η Δεκεμβρίου. Ο ενοικιαστής, συμμετέχοντας σ’ αυτό το πρωτότυπο «πείραμα», θα υπογράψει μισθωτήριο έως τις 15 Ιανουαρίου 2023, διάρκειας λοιπόν ενός χρόνου και κάτι. Επιβαρύνεται και τους λογαριασμούς του διαμερίσματος…

Το Τόκιο, με τους 37 εκατομμύρια κατοίκους του, είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου. Έτσι, η ζωή σε μικροσκοπικά διαμερίσματα, έχει γίνει ήδη η κυρίαρχη τάση.

Ο σουηδικός κολοσσός, προωθεί το διαμέρισμά της και το πείραμά της παράλληλα, με τη βοήθεια ενός… καρχαρία, που είναι και ο… μεσίτης!