Ένα γλυκό που μας έρχεται από την Αγγλία, είναι εύκολο στην παρασκευή του, πολύ γευστικό και εντελώς ξεχωριστό.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε…

Υλικά

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ ή digestive
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 μπανάνες κομμένες κατά μήκος ή ροδέλες
σαντιγί και φλούδες σοκολάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για την καραμέλα γάλακτος: Βάζετε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει και τοποθετείτε μέσα τα κουτιά με το ζαχαρούχο, χωρίς να τα ανοίξετε. Τα αφήνετε για περίπου 4 ώρες σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζουν προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται ώστε να είναι πάντα καλυμμένα.

Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα, περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά ώσπου να αποκτήσετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί, το απλώνετε καλά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 45’ περίπου μέχρι να σφίξει.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βγάζετε από το ψυγείο, αδειάζετε την καραμέλα γάλακτος που έχετε φτιάξει από το ζαχαρούχο γάλα (αν στο μεταξύ έχει σφίξει, το βράζετε για λίγα λεπτά πάλι ώστε να ρευστοποιηθεί) και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα. Το σερβίρετε αφού προσθέσετε τις κομμένες μπανάνες, σκέτο ή με σαντιγί και φλούδες.

Πηγή: www.icookgreek.com