Υλικά:
3 μέτρια κυδώνια χωρίς φλούδα και κομμένα στα 4
1 ξύλο κανέλας
5-6 γαρύφαλλα
50 γρ. ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
νερό

για την γκανάζ…
1 κουβερτούρα 200 γρ.
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής μικρή
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κυδώνια με το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια. Πολτοποιούμε τα κυδώνια και τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους και να μείνει η μους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Για την γκανάζ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και το σφηνάκι ποτού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ψηλά σφηνάκια, τοποθετούμε στην βάση την μους κυδωνιού και κατόπιν την γκανάζ σοκολάτας. Γαρνίρουμε με σπασμένα φυστίκια Αιγίνης.