Μιραλή το καπηλεῖον, ή αλλιώς, η συνάντηση… 

Στην καρδιά της Καλαμαριάς, δηλαδή στον Πεζόδρομό της, φτιάχτηκε ένα… καπηλειό. Όπως τ’ ακούς, ένα καπηλειό αυθεντικό, σαν εκείνα των παλιών καιρών, που σε τράβαγαν με τ’ αρώματά τους. Που σου ζέσταιναν το μέσα, που σε ταξίδευαν στις γωνιές του τόπου μας, που σε τάιζαν νόστιμα και νοσταλγικά, την ίδια στιγμή, που αν έκλεινες τα μάτια σου, ο χρόνος σταμάταγε και δεν κυλούσε πια. Που ‘βλεπες γύρω σου χαμόγελα, πιάτα ν’ αδειάζουν, ποτήρια να σηκώνονται, να τσουγκρίζουν και ν’ αδειάζουν, που η μουσική, μπλεκόταν με τις φωνές και σε κράταγε όσο δοκίμαζες όσα αποφάσισαν να σου προσφέρουν την κάθε μέρα. Ένα καπηλειό, σημείο συνάντησης. Γεύσεων, ανθρώπων, αναμνήσεων.

Μιραλή το καπηλεῖον.
Μιραλή το καπηλεῖον.
Μιραλή το καπηλεῖον.

Καπνοί κι αρώματα…

Το Μιραλή το καπηλεῖον είναι μια συνάντηση λοιπόν, της λιτής χωριάτικης κουζίνας, των καθαρών γεύσεων και των αγνών προϊόντων, μια συνάντηση με τους καπνούς και τ’ αρώματα των παραδοσιακών κρασοπουλιών, έτσι όπως αυτά, αναπτύχθηκαν στην ιστορική συλλογική μνήμη της Θεσσαλονίκης. Της πόλης μας.

Μιραλή το καπηλεῖον.
Μιραλή το καπηλεῖον.
Μιραλή το καπηλεῖον.
Μιραλή το καπηλεῖον.

Μιας πόλης, που αποτέλεσε κέντρο του τόπου μας, κι ένωνε όλες τις κουλτούρες πάνω σε τραπέζια. Προϊόντα από το δασωμένο Βόϊο, την Χίο των κυμάτων, την μαρτυρική Κύπρο και την λεβεντογέννα Κρήτη, συναντούν συνταγές από την Αμάσεια της Μαύρης Θάλασσας, την Τένεδο του Αιγαίου και το Μελί της Μικράς Ασίας πάνω στο πιάτο σου. Κι εκεί παντρεύονται, ωριμάζουν και εξελίσσονται.

Κι αν φανταστείς πως ο κατάλογος μας είναι το σύνορο σου, ξέχνα τον. Κάθε μέρα, θα ‘χεις καινούριους μεζέδες, καινούριες συναντήσεις που ξεκινούν στην κουζίνα κι ολοκληρώνονται εμπρός σου, γιατί ένα καπηλεῖον, φτιάχτηκε για να σου μαγειρεύει εκπλήξεις. Ο κατάλογος μεγαλώνει, σύμφωνα με τον καιρό και τις διαθέσεις του αρχιμάγειρα.

Μιραλή το καπηλεῖον.
Μιραλή το καπηλεῖον.

Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς λοιπόν, συναντήθηκαν οι γεύσεις με τις αναμνήσεις κι έφτιαξαν ένα καπηλειό. Στου Μιραλή το καπηλεῖον, με έμπνευση την παράδοση και με καρύκευμα τη φαντασία, σας προσκαλούμε να ταξιδέψουμε παρέα στα γευστικά μονοπάτια των παιδικών μας αναμνήσεων, των τόπων μας, των επιστροφών μας…

Facebook: Μιραλή το καπηλεῖον
Instagram: mirali.tokapileion
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310.429543, 6983825468
Διεύθυνση: Κομνηνών 56, Πεζόδρομος Καλαμαριάς