Γλυκό του χειμώνα. Μυρίζει ζεστασιά από την κανέλα και το γαρύφαλλο! Σερβίρεται με ζεστό καφέ κι αν θέλουμε να δώσουμε μια πιο «ευρωπαϊκή» νότα… με μαύρο τσάι ή ακόμα και αφέψημα κανέλας.

Υλικά για τη ζύμη…
3 ασπράδια
1 κρόκο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φαρίνα 500 γρ.

Υλικά γέμισης…
7 μήλα
2 πρέζες γαρύφαλλο
1 ½ κ.σούπας κανέλα
100 γρ. ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

μαρμελάδα μήλου ή βερύκοκου για επάλειψη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια, την απλώνουμε στο βουτυρωμένο τσέρκι μας.
Στο τηγάνι μας ρίχνουμε τα μήλα μας σε χοντρά φετάκια, όπως επίσης και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αγκαλιάσει όλα τα φετάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από τον φούρνο αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με μαρμελάδα όλη την επιφάνεια της τάρτας μας. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,80 ευρώ
Μερίδες: 10 κομμάτια