Από την Ανδρονίκη Αστεριάδου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
[email protected]
T: 6997142855

‘Οπως είναι φυσικό, όλοι στις διακοπές χαλαρώνουμε και κάνουμε διατροφικές παρασπονδίες. Τώρα, λοιπόν, που τελείωσαν οι διακοπές πολλοί ψάχνουν ένα τρόπο να χάσουν τα κιλάκια που πιθανόν να πήραν. Μην αγχώνεστε και μην κάνετε υπερβολές. Απλές διατροφικές συμβουλές που όμως καθημερινά θα πρέπει να εφαρμόζετε θα, σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας! Μπορεί να σας ακούγετε ως κοινό ίσως και χιλιοειπωμένο, όμως είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα. Συνήθως, τρία κυρίως γεύματα και δύο σνακ είναι αρκετά. Επειδή όμως μεγάλο ρόλο εκτός από την ποσότητα παίζει και η ποιότητα, ετοιμάστε τα γεύματα σας από το σπίτι και αποφύγετε την κατανάλωση έτοιμου φαγητού. Μαγειρέψτε ελαφριά προσέχοντας την ποσότητα του ελαιολάδου και αποφεύγοντας το τηγάνισμα.
• Συνοδεύετε πάντα το φαγητό σας με μία μεγάλη σαλάτα.
• Καταναλώστε καθημερινά φρέσκα φρούτα και φυσικούς χυμούς.
• Αποφύγετε το κόκκινο κρέας και καταναλώστε συχνά φρέσκα ψάρια.
• Καταναλώστε καθημερινά φυτικές ίνες, μεγάλες ποσότητες των οποίων περιέχονται στα προϊόντα ολικής, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα και τα λαχανικά.
• Καταναλώνετε νερό καθ όλη την διάρκεια της ημέρας. Η ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε εξαρτάται και από τη φυσική μας δραστηριότητα.
• Ο καλύτερος σύμμαχος της σωστής διατροφής είναι η γυμναστική! Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας ταιριάζει και εντάξτε την στην καθημερινότητά σας.
Μην πέφτετε στην παγίδα της γρήγορης απώλειας βάρους. Μπορείτε να βρείτε πολλά άρθρα με συμβουλές για το πώς να χάσετε γρήγορα κιλά. Όλες αυτές οι μέθοδοι, όμως, είναι επιβαρυντικές για την υγεία ενώ τα κιλά που χάθηκαν είναι πάρα πολύ εύκολο να τα ξαναπάρετε. Απευθυνθείτε στο διαιτολόγο σας για ένα εξατομικευμένο και προσεγμένο πρόγραμμα διατροφής.