Αυτές τις ημέρες και μέχρι νεωτέρας μένουμε σπίτι, προφυλάσσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον συνάνθρωπο, δείχνουμε πειθαρχία και αλληλεγγύη. Ωστόσο, δεν είναι και τόσο άσχημη η παραμονή μας μέσα στο σπίτι και αυτό αν αναλογιστούμε ότι έχουμε τελικά πολλά πράγματα να κάνουμε. Για αυτούς που θα επιλέξουν να δούνε μία καλή ταινία κάτω από το παχύ πάπλωμα και στο χέρι άφθονα ποπ-κορν, είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε τη δική μας αγαπημένη, για να γλιτώσετε και το ψάξιμο.

Πρόκειται για την ταινία «En Familie»/«Μία Οικογένεια». Πρόκειται για την τρίτη ταινία της Δανέζας σκηνοθέτη Περνίλ Φίσερ Κρίστενσεν (μετά από αυτή έκανε και τα «Becoming Astrid», «Someone You Love»), η οποία έχει βραβευτεί από τη FIPRESCI. Καλή θέαση και καλή μας εβδομάδα!

Η υπόθεση

Η αρρώστια του πατέρα μίας οικογένειας στην σύγχρονη Κοπεγχάγη αναστατώνει τα μέλη της και φέρνει όλους μπροστά από ευθύνες, διλήμματα και αποφάσεις. Ποιος θα συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση; Και με τι κόστος;

Καλογραμμένο, ανθρώπινο, σκληρό και ευαίσθητο (όπως και οι οικογένειες άλλωστε) το υπέροχο δανέζικο δράμα φέρνει στην επιφάνεια δεσμούς αγάπης, εμπιστοσύνης, αλλά και άκοπους ομφάλιους λώρους, συναισθηματικούς εκβιασμούς και τύψεις.

Η Περνίλ Φίσερ Κρίστενσεν κεντάει διαλόγους αλλά και σιωπές, βουβά βλέμματα ή ξεσπάσματα κι έχει σύμμαχό της ένα δυνατό καστ – από τον βετεράνο Τζέσπερ Κρίστενσεν, μέχρι τον μετέπειτα σταρ του Game of Thrones, Πιλού Ασμπεκ.

Θα σας συναρπάσει πώς αρχικά ο σκανδιναβικός πολιτισμός (πώς συνυπάρχουν οι πρώην με τους νυν) μοιάζει ζηλευτός, μέχρι να σηκωθεί το τσιρότο και να φανερωθεί η πληγή.

Δείτε το τρέιλερ:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ