Από την έναρξη λειτουργίας του το Μεζέν έχει χαρακτηριστεί ως ο ναός των αποσταγμάτων , τόσο λόγω της ποικιλίας και της ποιότητας των αποσταγμάτων του, όσο λόγω της ατμόσφαιρας και της ενέργειας που αποπνέει ο χώρος. Στο Μεζέν θα ζήσεις την αυθεντική διασκέδαση: νόστιμοι μεζέδες, τσίπουρο και καλή παρέα.

Το Μεζέν έχει πάρει το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των ελληνικών αποσταγμάτων με κορυφαίο το τσίπουρο να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, «η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια διαλογισμού εν μέσω τσιπουροποσίας και ρακοκατάνυξης. Το θέμα της συζήτησης μνήμες γεύσεων των παιδικών μας χρόνων. Το ένα έφερε το άλλο τα τσίπουρα και οι ρακές έδιναν κι έπαιρναν και στο τέλος πριν το καθιερωμένο «σβήσιμο» η απόφαση πάρθηκε. Με αεροπλάνα, βαπόρια και αυτοκίνητα ξεκινάμε το ταξίδι της γνωριμίας με το παρελθόν και το παρόν της Ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας. Σε κάποιες στάσεις , απωθημένα είναι αυτά, θα δοθούν μερικές παραστάσεις  Μεζεν έτσι για να γνωρίσουμε κι εμείς την κουλτούρα του τόπου μας σε άλλα μέρη κάτι σαν περιοδεύων θίασος. Καλώς ήλθατε στο Βολιώτικο τσιπουράδικο, το ουζερί ,το ρακοπωλείο ή τον παραδοσιακό καφενέ (όπως σας πάει). Σ αυτήν την πολύμορφη και μεγάλη κουζίνα!».

 

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Ρογκότη 3

Τηλέφωνο
231 023 2749

Facebook | Instagram