«Το 2019 είναι χρονιά μετρό για τη Θεσσαλονίκη», είπε ο πρόεδρος του Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είναι ιστορική στιγμή γιατί φέτος θα κινηθούν για πρώτη φορά συρμοί στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Μυλόπουλος και συνέχισε λέγοντας «Τον Μάρτιο θα έρθουν οι πρώτοι συρμοί στο αμαξοστάσιο. Εκεί θα γίνουν κάποιες επιτόπου δοκιμές, οι τελευταίες και στο τέλος της άνοιξης θα υπάρχει η πρώτη δοκιμή των συρμών σε σιδηροτροχιές. Στο τέλος του καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου θα αρχίσουν πια τα δοκιμαστικά δρομολόγια από το αμαξοστάσιο στη Νέα Ελβετία μέχρι τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό. Άρα, έχουμε μπει ουσιαστικά στο τελευταίο στάδιο του έργου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό έκανε λόγο για τελευταίας τεχνολογίας συρμούς και πως θα χρειαστεί δοκιμαστικός χρόνος λειτουργίας προκειμένου να ξέρει, για κάθε ενδεχόμενο, πως θα κινηθεί (σ.σ. υπενθυμίζεται πως πρόκειται για αυτόματους συρμούς χωρίς άνθρωπο οδηγό) και να εκμηδενιστεί η πιθανότητα λάθους. Όπως συμπλήρωσε «προφανώς θα υπάρχουν άνθρωποι που θα παρακολουθούν τα πάντα».

Τόνισε πως πρόκειται για απολύτως ασφαλή συστήματα, τα οποία ήδη λειτουργούν στην Κοπεγχάγη εδώ και πέντε χρόνια και δεν έχει γίνει το παραμικρό ατύχημα ή αστοχία του συστήματος.

Τέλος, επανέλαβε ότι η εμπορική λειτουργία θα ξεκινήσει τέλος του 2020 για τη βασική γραμμή και το πρώτο εξάμηνο του 2021 για τη γραμμή της Καλαμαριάς.

Πηγή: typosthes.gr