Η Μέθη, από το 2002 έως το 2012, ήταν μία από τις πιο γνωστές κάβες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, γνωστή για τα εκλεκτά κρασιά της. Το μακρινό 2012 μεταμορφώθηκε σε wine bar με ωραία ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον. 

Το μαγαζί διαθέτει περισσότερες από 500 φιάλες κρασιού, εκ των οποίων οι 16 ετικέτες προσφέρονται σε ποτήρι και ανανεώνονται ανά δύο μήνες. Από αυτό καταλαβαίνετε ότι το κρασί στη Μέθη είναι μία σοβαρή υπόθεση και τους λάτρεις του οίνου τους περιμένουν μεθυστικές απολαύσεις. 

Η wine list διαθέτει 20 premium κρασιά, των οποίων το άνοιγμα γίνεται με το σύστημα Coravin. Και επειδή το καλό κρασί θέλει και την κατάλληλη συνοδεία, το μενού κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Η Μέθη είναι κατάλληλη να την επισκεφτείς όλες τις ώρες της ημέρας, έχει ωραία διακόσμηση και λεπτομέρειες από ξύλο. Μπορείς να ξεκινήσεις από το πρωί πίνοντας τον καφέ σου, ενώ διαθέτει και κάποιες επιλογές για πρωινό. Το Σαββατοκύριακο υπάρχει μεγάλη ζήτηση για brunch, καθώς τα πιάτα είναι ακαταμάχητα. Κάποια από αυτά είναι το χειροποίητο πεϊνιρλί που το ετοιμάζουν οι ίδιοι, pancakes γαλακτομπούρεκο ή γεμιστή αυγόφετα με πραλίνα, σοκολάτα ruby και σοκοφρέτα. Το brunch μπορείς το απολάυσεις κάθε Σαββατοκύριακο από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι. 

Το lunch menu που μπορείς να γευτείς στη Μέθη, από τις 12:00 έως τις 18:00 είναι άκρως απολαυστικό. Συνδυάζεται η καλή ποιότητα με την αγάπη για το φαγητό και σίγουρα είναι κάτι που θα το ανακαλύψεις μόλις την επισκεφτείς. Εμείς θα σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα gourmet sandwich και συγκεκριμένα το flank steak sandwich με μαγιονέζα τρούφας, πεκορίνο και ρόκα. Εξίσου απολαυστική επιλογή είναι η focaccia confit κοτόπουλο με κρέμα τυριού. Pesto rosso, μαρούλι και πούδρα προσούτο.

Φυσικά από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μπρουσκέτες σε focaccia οι οποίες μία προς μία είναι γευστικότατες. Ειδικά, η μπρουσκέτα tartufata με κρέμα παρμεζάνας, μανιτάρια, μοτσαρέλα, κρέμα παρμεζάνας και πάστα μαύρης τρούφας, είναι το κάτι άλλο. 

Ζήτησε να δοκιμάσεις το Jamon Duroc reserva batalle, το οποίο είναι χοιρινό από την Ισπανία με ιδιαίτερη γεύση και υφή. Μπορείς να το συνδυάσεις με το αγαπημένο σου κρασί ή aperitivo και η έξοδος σου θα απογειωθεί!

Στην κατηγορία ορεκτικά θα δοκιμάσεις σίγουρα το καρσπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο, που είναι η must επιλογή της Μέθης, μιλφέιγ κοτόπουλο, φοντύ τυριών ή roast beaf (κρύο ορεκτικό). Όλα σου τα πιάτα μπορείς να τα συνδυάσεις με μία ολόφρεσκη και νόστιμη σαλάτα. 

Στα κυρίως πιάτα προτείνουμε flank steak black Angus, flat iron steak (ταλιάτα) και τραχανότο bolognese με πεκορίνο. Premium κοπές από μοσχάρι που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. 

Και επειδή το καλύτερο μένει πάντα για το τέλος, στην κατηγορία επιδόρπιο υπάρχουν δύο εξίσου απολαυστικές επιλογές. Η μία είναι η σφαίρα σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα καραμέλας και γέμιση από παγωτό βανίλιας και η δεύτερη τα βραχάκια ruby. 

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Εθνικής Αντιστάσεως 65
Τ. 2310482401

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη-Κυριακή 11:00-01:30
Δευτέρα: Κλειστά