Εργασίες ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες στον πανέμορφο Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των έργων προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ που έχει αποφασίσει εδώ και καιρό η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, ώστε να δώσει σύγχρονη και οικολογική μορφή στο νησί. Ελαιόδεντρα, χαρουπιές, κουμαριές, ακόμα και πανύψηλοι φοίνικες απομακρύνονται από τα σημεία που έχουν σχεδιαστεί τα νέα κτίσματα και μετακινούνται στην άλλη πλευρά του νησιού, αφού τοποθετηθούν πάνω σε ειδική πλατφόρμα με γερανοφόρο όχημα.

Η εκρίζωση και η μεταφορά γίνονται με «χειρουργικές» κινήσεις, ώστε να μην υποστούν τα δέντρα την παραμικρή βλάβη. Από τα σημεία που θα χτιστεί το πολυτελές resort απομακρύνεται ακόμα και το παχύ γκαζόν που είχε φέρει σε σπόρους ο Ωνάσης από την Αργεντινή και μεταφυτεύεται σε αγροτική έκταση. Οι διαδικασίες μεταφύτευσης των δέντρων και του χλοοτάπητα αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια, εφόσον εκδοθεί και το σχετικό προεδρικό διάταγμα, θα αρχίσουν οι κατασκευές.

Τα έργα θα διακόπτονται τα διαστήματα που η οικογένεια Ριμπολόβλεφ θα βρίσκεται στο νησί για διακοπές και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2021. Αρχικά, το main complex και οι επαύλεις που θα χτιστούν θα χρησιμοποιούνται από τον Ρώσο ολιγάρχη, την οικογένειά του και τους φίλους τους, στη συνέχεια όμως το νησί μπορεί να ενοικιάζεται σε βαθύπλουτους τουρίστες, με το τίμημα να υπολογίζεται σε περίπου ένα εκατ. ευρώ την εβδομάδα.

Μόνο το εκκλησάκι που ο Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι και οι τάφοι της οικογένειας που το περιβάλλουν θα παραμείνουν ανέγγιχτα από τους νέους ιδιοκτήτες, καθώς θέλουν να δείχνουν τον σεβασμό τους στο βαρύ παρελθόν του τόπου που απέκτησαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: Μαρια Μαρισια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ