Μέρες…δόξας ετοιμάζονται να βιώσουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς αν και μας χωρίζουν περισσότερο από δυο εβδομάδες από την έναρξη της 86ης ΔΕΘ οι προκρατήσεις για το πρώτο… καυτό τριήμερο (9 έως 11 Σεπτεμβρίου) πλησιάζουν το 100%.

Τα εγκαίνια της ΔΕΘ που αποτελεί, ως είθισται, πόλο έλξης για πολιτικούς, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων αλλά και επισκέπτες προσφέρουν υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης.

Μάλιστα η μεγάλη προσέλευση του κόσμου οδηγεί σε υψηλές πληρότητες και στα περιφερειακά ξενοδοχεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας αναζήτηση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες εύρεσης δωματίων σε ξενοδοχεία, αναφέρεται πως «το 99% δεν έχουν διαθεσιμότητα στον ιστοχώρο μας», ενώ για το σύνολο των καταλυμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα Airbnb, η πληρότητα αγγίζει το 85%.

Η έντονη ζήτηση συμπαρασύρει το σύνολο των διαθεσίμων καταλυμάτων καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν άλλες λύσεις διαμονής πέραν των ξενοδοχείων.
Για το δεύτερο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης η εικόνα δείχνει οριακά υποτονική από άποψη κινητικότητας, ωστόσο δεν αποκλείεται τα ποσοστά της πληρότητας των ξενοδοχείων να εκτοξευτούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας μια αναζήτησή σε δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων δωματίων, ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης που εμφανίζουν διαθεσιμότητα. Μάλιστα κάποια ξενοδοχεία προσφέρουν μειωμένες τιμές έναντι των αρχικών τους προκειμένου να γίνουν περισσότερο δελεαστικά.

Χαρακτηριστικό πάντως παράδειγμα της αυξομείωσης των τιμών μεταξύ των δύο Σαββατοκύριακων της Έκθεσης είναι πως το πρώτο, σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η τιμή ανά βραδιά διαμορφώνεται στα 400 ευρώ, ενώ το δεύτερο Σαββατοκύριακο μειώνεται περίπου στα 200 ευρώ.

Πάντως παρά τα θετικά μηνύματα της περιόδου της Έκθεσης για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, ευρύτερα, της πόλης εντούτοις εξακολουθεί να υπάρχει προβληματισμός από τους εκπροσώπους τους κλάδου, καθώς το ζητούμενο είναι η κινητικότητα των εν λόγω ημερών να έχει διάρκεια στο σύνολο του έτους και να μην αποτελεί «προνόμιο» λίγων ημερών.

Πηγή: voria.gr