Στο διαιτολογικό κέντρο MediKcal: Nutritional Therapy της Θάλειας Καραμπάση θα βρείτε πολλά περισσότερα από ένα πλάνο διατροφής γραμμένο σε χαρτί. Το statement της διαιτολόγου είναι «Μαζί, μπορούμε να βρούμε τρόπους για μια πιο υγιή εκδοχή του εαυτού σας. Με μεθόδους επιστημονικά τεκμηριωμένες (evidence based medicine), θα σας καθοδηγήσω προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να πετύχουμε μαζί τους προσωπικούς σας στόχους«. Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Συνέχισε να διαβάζεις.

Βιογραφικό που εμπνέει εμπιστοσύνη

Όταν είσαι έτοιμος να εμπιστευθείς την υγεία σου σε μία ειδικό, θέλεις να ξέρεις ότι είσαι σε καλά χέρια. Ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό της Θάλειας Καραμπάση, θα αποκτήσεις την εμπιστοσύνη που τόσο επιζητάς. Εκτός από το τμήμα διαιτολογίας στο οποίο ολοκλήρωσε της σπουδές της, είναι και τελειόφοιτος ιατρικής, ενώ συμμετέχει εθελοντικά ως διαιτολόγος στο ιατρείο πνευμονικής υπέρτασης του ΑΧΕΠΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από την Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, έχει διδάξει σε Ιδιωτικό ΙΕΚ, καθώς έχει κάνει και παραδόσεις τόσο στην Φαρμακευτική του ΑΠΘ όσο και σε μαθήματα επιλογής της Ιατρικής. Δε σταματά να εκπαιδεύεται σε θέματα διατροφής και υγείας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κλάδο της.

Εξατομικευμένα προγράμματα

Πώς θα πετύχω το στόχο μου; Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν θέλουμε να ακολουθήσουμε κάποιο πλάνο διατροφής είναι να συμβουλευόμαστε φίλους και γνωστούς, με φράσεις όπως «θα μου δώσεις εκείνη τη δίαιτα που έκανες τότε;» να πρωταγωνιστούν. Τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα θετικά, το αντίθετο, μάλιστα. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός. Οι ανάγκες μας ποικίλουν και καθορίζονται από τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές μας συνήθειες, τον χρόνο, την κατάσταση της υγείας μας, την οικογενειακή μας κατάσταση και πολλούς άλλους παράγοντες. Στο MediKcal λαμβάνονται υπόψη όλα αυτά και οποιαδήποτε ανάγκη και στοχοθεσία γίνεται με ρεαλιστικό και απόλυτα εξατομικευμένο τρόπο.

Ολιστική προσέγγιση και επένδυση στην διατροφική παιδεία

Η προσέγγιση εδώ είναι ολιστική. Οι αλλαγές επιτυγχάνονται σταδιακά, λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθειες, τα εμπόδια και την ψυχολογική κατάσταση του ενδιαφερόμενου, ενώ υπάρχει και συνεργασία με γιατρούς, όταν το ιστορικό του ασθενούς το απαιτεί. Πρώτα αναλύονται όλα τα δεδομένα, στη συνέχεια τίθενται οι στόχοι και καθ΄ όλη τη διάρκεια των συνεδριών γίνεται εκπαίδευση για την απόκτηση διατροφικής παιδείας, που θα βοηθήσει στην συντήρηση των αποτελεσμάτων και στο μέλλον. Ο όρος Nutritional Therapy είναι ενδεικτικός της μεθόδου που ακολουθείται και είναι στη διάθεσή σας όλη η απαραίτητη γνώση αλλά και ο εξοπλισμός για να πετύχετε αυτό που χρειάζεστε.

Υπηρεσίες που θα λατρέψετε

Πέρα από τα όσα αναφέραμε ως τώρα, υπάρχουν υπηρεσίες που θα βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμες. Ενδεικτικά:

  • Διαιτολογική Υποστήριξη Εξ’αποστάσεως
  • Ανάλυση Σύστασης Σώματος
  • Διαχείριση Σωματικού Βάρους
  • Διατροφική εκπαίδευση, εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα καθώς και παροχή συμβουλών με σκοπό την αλλαγή διατροφικών συνηθειών για αποτελεσματικότερη  διαχείριση βάρους.
  • Κλινική Δατροφή: Διατροφική αντιμετώπιση, υποστήριξη και εκπαίδευση παθολογικών καταστάσεων και χρόνιων νοσημάτων (Σακχαρώδης Διαβήτης, δυσλιπιδαιμίες, ουρικό οξύ, καρδιαγγειακά νοσηματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, πολυκυστικές ωοθήκες κ.λπ.)
  • Πέρα από τη Δίαιτα: Πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας χωρίς τη χρήση διατροφικού πλάνου.
  • Εγκυμοσύνη και Θηλασμός: Πακέτο παρακολούθησης καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών. Διατροφική αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών (π.χ. Σακχαρώδης Διαβήτης κύησης)
  • Παιδική/Εφηβική Διατροφή: Διατροφική συμβουλευτική σε γονείς και παιδιά για αλλαγή διατροφικών συνηθειών.
  • Αθλητική Διατροφή: Σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων για αθλητές και αθλούμενους με στόχο τη βελτίωση σύστασης σώματος και την εξασφάλιση μέγιστων αποδόσεων. Υπάρχει ειδικός εξοπλισμός ανάλυσης σύστασης σώματος.

Χρήσιμες ιδέες στη σελίδα του facebook

Στη σελίδα MediKcal: Nutritional Therapy by Thalia Karabasi θα βρείτε ιδέες και συνταγές για υγιεινά και χορταστικά γεύματα, συμβουλές συντήρησης τροφίμων, νέα από τον χώρο της διατροφής, διατροφικές τάσεις, καθώς και ενέργειες όπως διαγωνισμούς και κληρώσεις.

Η διατροφή είναι το ήμισυ της καλής διάθεσης. Είσαι έτοιμος / η να ανακαλύψεις την πιο υγιή εκδοχή του εαυτού σου;

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Αρχαιολογικού Μουσείου 14

Ώρες και μέρες λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-21:00
Σάββατο: 10:00-15:00

T: 6976924634
2313097381