Η δίκη μας «Μασσαλία», που την πρωτογνωρίσαμε το 2010 στη Ν. Φώκαια της Χαλκιδικής, όπου και παραμένει, και τέσσερα χρόνια αργότερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υιοθετεί  το πνεύμα του ταξιδευτή και μέσα από τις γεύσεις που σερβίρει χαράζει διαδρομές από τα παράλια της Μ. Ασίας έως και τη Μασσαλία, στον γαλλικό Νότο.

Οι Φωκαείς ήταν γνωστοί ταξιδευτές της Μεσογείου ενώ είχαν ιδρύσει και πολλές αποικίες με πιο γνωστή τη Μασσαλία, μια πόλη που διατηρεί την αίγλη της από την αρχαιότητα, συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι και διαχρονικός γαστρονομικός πόλος έλξης. Η δίκη μας «Μασσαλία», που την πρωτογνωρίσαμε το 2010 στη Ν. Φώκαια της Χαλκιδικής, όπου και παραμένει, και τέσσερα χρόνια αργότερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υιοθετεί αυτό ακριβώς το πνεύμα του ταξιδευτή και μέσα από τις γεύσεις που σερβίρει χαράζει διαδρομές από τα παράλια της Μ. Ασίας έως και τη Μασσαλία, στον γαλλικό Νότο.

Έτσι το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο – τσιπουράδικο συναντά τη δημιουργική ελληνική κουζίνα και το αποτέλεσμα πρέπει να το ζήσετε και να το δοκιμάσετε. Ο χώρος, ανανεωμένος πρόσφατα με άνετη τοποθέτηση των τραπεζιών, ιδανική συνθήκη για να απολαύσετε τις γεύσεις του μενού, που είναι ευέλικτο και σας καλύπτει είτε θέλετε να πιείτε ένα τσιπουράκι με μεζέδες είτε θελήσετε να γευματίσετε με μια ολοκληρωμένη σειρά πιάτων και αποστάγματα ή κρασί. Όλα αυτά σε καθαρή ατμόσφαιρα αφού δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Το γευστικό ταξίδι ξεκινά…

O executive chef Γιώργος Βαγιωνάς μαζί με τους chef Κώστα Μαργούτα στη Θεσσαλονίκη και Γιώργο Ζεμπίδη στη Χαλκιδική έχουν δημιουργήσει πιάτα με ρίζες και επιρροές από τις κουζίνες όλης της Μεσογείου. Θα δοκιμάσετε γεύσεις και επιρροές από όλες τις περιοχές που έχουν περάσει η Φωκαείς μέχρι να φτάσουν στη Μασσαλία. Έτσι η Μικρά Ασία και η Μέση Ανατολή συναντά την Κρήτη, την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Ιταλία, την Ισπανία και φυσικά τη Γαλλία. Το μενού μας οδηγεί σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι γεύσεων και συνδυασμών.

Πιάτα που ξεχωρίζουμε…

Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το να ξεχωρίσεις κάποια πιάτα, αφού, όπως είπαμε το καθένα έχει τη δική του γευστική ταυτότητα και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις. Θα προτείνουμε, ωστόσο, μερικά για να δώσουμε ένα στίγμα του μενού, που το θεωρούμε ένα από τα καλύτερα που μπορείς να απολαύσεις στη Θεσσαλονίκη.
Το δημοφιλέστερο πιάτο εδώ και χρόνια είναι η μελωμένη παντσέτα με μους φέτας και πουρέ μελιτζάνας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ζητήσετε επανάληψη του συγκεκριμένου πιάτου. Από τα ορεκτικά το καπνιστό χέλι με πατάτες, κατίκι και μπέικον, τα μπουγάτσακια με παστουρμά, κασέρι, γιαούρτι και ντομάτα και ο καβουρμάς αγριόχοιρου με τηγανητό αυγό και πατάτες είναι γεύσεις για μια καλή εκκίνηση. Μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση είναι το carpaccio με λαβράκι, ζελέ από μανταρίνι, γιούζου και τσίλι. Και στις σαλάτες δε λείπουν οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί, όπως η σαλάτα με τριλογία παντζαριών, πουρέ αβοκάντο, βινεγκρέτ τρούφας και παντζαρόφυλλα και η σαλάτα με Νούμπουλο, μεσκλάν, σταφύλια, μοτσαρέλα, σταφύλια και ντρέσινγκ από σταφίδες. Στα κυρίως πιάτα έχουμε προτάσεις κρεατικών αλλά και θαλασσινών. Στα κρεατικά, μία ακόμη πρόταση που μας προκάλεσε γευστικά είναι τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα, με νιόκι πατάτας, τρούφα και γραβιέρα Νάξου, επίσης η μοσχαρίσια ταλιάτα καθώς και το κοτόπουλο κεμπάμ με ταμπουλέ κουνουπιδιού και μια ιδιαίτερη sauce γιαουρτιού.. Στα πιάτα θαλασσινών, το φιλέτο λαβράκι με πρασοσέλινο αυγολέμονο είναι ξεκάθαρα μια νόστιμη επιλογή. Μια ιδιαίτερη πρόταση είναι το ψητό χταπόδι που σερβίρεται με πουρέ μελιτζάνας, κασέρι Σοχού και σάλτσα ντομάτας. Το γεμιστό καλαμάρι με σαλάμι Λευκάδας, φέτα και ντομάτα, το ριζότο σουπιάς, το κριθαρότο γαρίδας και ο γαύρος στο τηγάνι συμπληρώνουν την κατηγορία. Επίσης, από το βασικό μενού καθημερινά σερβίρονται 3 ή 4 πιάτα ημέρας που συνδυάζουν ορεκτικό, σαλάτα και κυρίως. Φυσικά το μενού αλλάζει ανά εξάμηνο και προσαρμόζεται στα υλικά της κάθε εποχής.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της «Μασσαλίας» είναι η αναζήτηση της καλής πρώτη ύλης από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό. Μια διαρκής αναζήτηση της ποιότητας, που θα την αντιληφθείτε από την πρώτη μπουκιά.

Η ίδια φροντίδα με τα προϊόντα και τις γεύσεις αφορά και την επιλογή του κρασιού και των αποσταγμάτων. Θα βρείτε ποικιλία σε εμφιαλωμένα κρασιά, τσίπουρο, ούζο και ρακή ενώ υπάρχουν και επιπλέον προτάσεις συνεργαζόμενων παραγωγών.

Για όλους αυτούς του λόγους η Μασσαλία είναι ένα μεζεδοπωλείο με ιδιαίτερη ταυτότητα, που φροντίζει να έχετε μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία με την παρέα σας ενώ προσφέρεται και για εταιρικά γεύματα που θα ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Πόση γεύση χωράει στην πιο γευστική γωνιά της πόλης; Έλα, και θα μάθεις!#massaliagr

Gepostet von Μεζεδοπωλείο Μασσαλία am Donnerstag, 22. Februar 2018

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Μανουσογιαννάκη 6 και Φιλικής Εταιρείας

Ανοιχτά
Καθημερινά

Ωράριο κουζίνας
13:00 – 00:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ biscotto MEMBERS CARD

biscotto members card
έκπτωση-παροχή

  • Έκπτωση 20% στον τελικό λογαριασμό από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ισχύει για 1 έως 8 άτομα με την επίδειξη της κάρτας κατά την παραγγελία. Εξαιρούνται από την έκπτωση ειδικές προσφορές της επιχείρησης και οι αργίες.
20%