Για απαιτητικούς ουρανίσκους…

Φυσικά και μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα τομάτας. Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε οτι ανήκει στα φρούτα και όχι στα λαχανικά. Ωστόσο, η μαρμελάδα τομάτας, μπορεί να γλυκάνει όσους την θέλουν για πρωινό στο ψωμί τους, όμως εμείς προτιμάμε να τη  σερβίρουμε, συνοδεύοντας πουλερικά. Κι όμως, αν δοκιμάσετε μαρμελάδα τομάτας με κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ακόμα και πάπια ψητή, θα ενθουσιαστείτε. Πάμε να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε…

Υλικά:
1,400 γρ. τομάτα (όχι ρόμα, αλλά κανονική)
1 κιλό ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
2 βανίλιες
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 1 λεμόνι
θυμάρι (κατά βούληση)

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις τομάτες σε ασύμμετρα σχήματα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει η τομάτα μας, στην επιφάνεια θα βγούν όλες οι φλούδες και με ένα πέρασμα μπορείτε να τις αφαιρέσετε. Οπότε το μπλανσάρισμα είναι περιττή διαδικασία. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να βράσει για περίπου 2 ώρες. Θα καταλάβετε οτι είναι έτοιμη, όταν δείτε να μένει με λίγα υγρά (σιρόπι).

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 1,200 γραμμάρια