«Δώστε στον οργανισμό σας όλα όσα έχει ανάγκη και θεραπεύστε τον ή προλάβετε πιθανά νοσήματα με τη δύναμη της εξατομικευμένης διατροφής». Αυτό είναι το statement της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Μαρίας Καραμπόλα, με το εν λόγω πρόγραμμα να προκύπτει μετά από λεπτομερή κλινική εξέταση και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα λύσουμε όλες σας τις απορίες σχετικά με όσα σας αναφέραμε.

Ένα βιογραφικό που εμπνέει ασφάλεια

Η Μαρία Καραμπόλα είναι διαιτολόγος. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Surrey για τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα διατροφής. Συνέχισε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Bristol, με ειδίκευση εκτός από τη διατροφή και στη φυσική δραστηριότητα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ιδιωτεύει από το 2008. Συνεργάστηκε με ιδιωτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τη διατροφή των παιδιών. Συνεργάστηκε με γιατρούς ιδιωτικών κλινικών. Συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια. Επίσης, ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις συλλόγων και μέσων μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά) για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται

Η Δρ. Καραμπόλα ασχολείται με τη διατροφή, σχεδιάζοντας εξατομικευμένα προγράμματα. Τέτοια παραδείγματα είναι η κλινική, η θεραπευτική καθώς και η προληπτική διατροφή. Στην κλινική και θεραπευτική διατροφή δίνονται εξατομικευμένα προγράμματα, με σκοπό οι δείκτες υγείας που επηρεάζονται από το εκάστοτε νόσημα να είναι στο εύρος των φυσιολογικών τιμών, πχ. Σακχαρώδης διαβήτης. Η Δρ. Καραμπόλα ασχολείται με όλα τα νοσήματα με μεγάλη εμπειρία στη διατροφή για ασθενείς με καρκίνο και σε ασθενείς με καρδιοπάθειες, συμβάλλοντας με τη διατροφή στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής σε ενήλικες και παιδιά. Επίσης, με τα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής μειώνονται και οι πιθανότητες υποτροπής σοβαρών νοσημάτων πχ. καρκίνος του μαστού και καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διαιτολογικής υποστήριξης εξ’ αποστάσεως.

Επιπλέον, άλλο ένα αντικείμενο με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον είναι η προληπτική διατροφή. Αυτό το είδος διατροφής εστιάζει στη μείωση της πιθανότητας να αναπτύξει κανείς κάποιο νόσημα, όπως σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καρκίνο, καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία κτλ. Επίσης, συμβάλλει στην καλύτερη νοητική λειτουργία και σκεπτική ικανότητα κ.ά. Από όλα τα παραπάνω προκύπτει πως όλοι, αντιμετωπίζοντας κάποιο πρόβλημα υγείας ή μη, έχουμε ανάγκη από το δικό μας εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

Τέλος, η Δρ. Καραμπόλα ασχολείται και με την διατροφή για αισθητικούς λόγους. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν κυρίως οι δίαιτες με σκοπό την απώλεια των περιττών κιλών με άμεσο σκοπό τον μεταβολισμό λίπους. Άλλα πεδία είναι η μείωση της κυτταρίτιδας, η ενυδάτωση του σώματος και του δέρματος, η βελτίωση της όψης και της ελαστικότητας του δέρματος.

Ακολουθήστε τη στη σελίδα της στο Facebook

Στη σελίδα Καραμπόλα Μαρία -Διαιτολόγος θα βρείτε ιδέες και συνταγές για υγιεινά και χορταστικά γεύματα, καθώς και όλα τα νέα από τον χώρο της διατροφής.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής σε έμπειρα χέρια!

Περιοχή
Κέντρο

Διεύθυνση
Δημητρίου Γούναρη 35