Η απόφαση του να αναζητήσει κάποιος βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς γεννιούνται πολλά και διαφορετικά ερωτήματα, όπως «Θα με καταλάβει; Θα μπορέσει να βοηθήσει; Αξίζει τον χρόνο και τα χρήματα;»

Το αν μια θεραπεία μπορεί να βοηθήσει εξαρτάται αρχικά από τη σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο. Από την εκπαίδευση και κατάρτιση του πρώτου, από τους στόχους του δεύτερου και από τη δέσμευση και των δυο στη θεραπευτική διαδικασία. Είναι σημαντικό να αναπτυχθεί μεταξύ των δυο μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας για να λειτουργήσει και να προχωρήσει μια θεραπεία. Επίσης, η εξέλιξη και η πρόοδος της θεραπείας αξιολογούνται διαρκώς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν είναι κάτι που ξεκινάς και περιμένεις να λειτουργήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι μια διαδικασία συνεργατική και δυναμική.

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να εμπλακούν σε μια θεραπευτική διαδικασία έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν τον εαυτό τους να αλλάξει κάποια πράγματα στη ζωή του, στοιχεία που δείχνουν θάρρος, υγεία και δύναμη.

Βιογραφικό που εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη

Η Μαρία Δημητριάδου έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έχει ακολουθήσει τετραετή εξειδίκευση στη Γνωστική – Συμπεριφορική Θεραπεία και έπειτα τριετή εξειδίκευση στη Θεραπεία Σχημάτων.  Οι δύο αυτές εκπαιδεύσεις αποτελούν και τους βασικούς πυλώνες της κλινικής της σκέψης και θεραπευτικής εφαρμογής.

Επιπρόσθετα, έχει επιμορφωθεί σε μια σειρά εκπαιδεύσεων, όπως το πρόγραμμα κλινικής ειδίκευσης στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ., στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη Διαχείριση Προβλημάτων Συμπεριφοράς και Συναισθηματικών Δυσκολιών μαθητών σε σχολεία. Παράλληλα, έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών, καθώς επίσης και στην Ομαδική Θεραπεία, βάσει του μοντέλου της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά στη Ψυχοπαθολογία και στις Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στη Βρεφονηπιακή, Παιδική και Εφηβική ηλικία στον Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου και είναι, επίσης, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Gordon Hellas στα προγράμματα «Τα μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα» και «Υπέροχα Νήπια.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες 

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες συγκαταλέγονται οι συνεδρίες δια ζώσης και online για:

• προβλήματα άγχους και κρίσεων πανικού
• φοβίες
• κατάθλιψη
• προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων
• ψυχαναγκαστική – καταναγκαστική διαταραχή
• διαταραχές διατροφής
• προβλήματα σε παιδιά και εφήβους
• συμβουλευτική γονέων
• συμβουλευτική και θεραπεία ζεύγους
• ομάδες γονέων

Ακολουθήστε τη στα social media

Τόσο στη προσωπική της ιστοσελίδα www.psychotherapyworks.gr, όσο στη σελίδα της Μαρία Αντ. Δημητριάδου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στο Facebook, αλλά και στη σελίδα της psychotherapyworks.gr στο Instagram θα βρείτε πηγές και χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση με τον εαυτό σας, τους ανθρώπους σας και να προάξετε την ποιότητα της ζωής σας!

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Θεμιστοκλή Σοφούλη 60, Καλαμαριά