Οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν μια σειρά από διαδικτυακές συναντήσεις και αυτή τη φορά μας βάζει στην κουζίνα με τον σεφ Κωστή Κωστάκη ώστε να φτιάξουμε στριφτή πατατόπιτα από το βιβλίο του «Πίτες από χέρι».

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

• 700 γρ. σκληρό αλεύρι
• 300 γρ. κίτρινο χωριάτικο αλεύρι
• 200 γρ. ελαιόλαδο
• 20 γρ. αλάτι
• 500-550 γρ. νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
• 1 κιλό πατάτες
• 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
• 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια
• 1 ματσάκι άνηθος
Επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Συνδεθείτε με το προφίλ των Εκδόσεων Ψυχογιός στο Instagram (@psichogiosbooks) και παρακολουθήστε live.

info
Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 στις 21:00 εδώ

 

Λίγα λόγια για τον Κωστή Κωστάκη

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1981 και έχει καταγωγή από τη Βασιλική Ιεράπετρας Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και, στη συνέχεια, φοίτησε στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Τμήμα Λογιστικής. Το 2004, αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με ειδικότητα στη Μαγειρική Τέχνη, και έκανε την πρακτική του εξάσκηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, και στο Rodos Palace. Συνέχισε την επιμόρφωσή του στη Σχολή Chef d’Οeuvre, όπου παρακολούθησε μαθήματα αρτοποιίας, ενώ μέσω σεμιναρίων εμπλούτισε τις γνώσεις του στη ζαχαροπλαστική, στις παραδοσιακές πίτες και στα αρτοποιήματα. Εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια, με σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του το Καλυψώ, του ξενοδοχείου Elounda Peninsula, ενώ επιμελήθηκε το μενού και εργάστηκε στα εστιατόρια Canto, στη Γλυφάδα, και MOMA, στο Μοναστηράκι. Τέλος, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το κατάστημα α λα γκρεκ στο Χαλάνδρι, με χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.