Την ερχόμενη Κυριακή το πρωί αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το «Smyrna di Levante», το πλοίο της Levante Ferries που θα πραγματοποιεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης.

Μετά τον κατάπλου του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της πόλης πρόκειται να ξεναγηθούν στο σκάφος, το οποίο έχει κατασκευαστεί στη Δραπετσώνα από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το «Smyrna di Levante» πρόκειται να αναχωρήσει τη Δευτέρα το απόγευμα με πιλοτικό δρομολόγιο για το λιμάνι της Σμύρνης.
Τον Οκτώβριο τα δρομολόγια θα συνεχιστούν ως εξής: Θεσσαλονίκη – Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και Σμύρνη – Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Οι αναχωρήσεις θα γίνονται στις 19:00 και το ταξίδι θα είναι διάρκειας περίπου 14 ωρών.
Το Smyrna di Levante έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 948 επιβάτες, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών.
Ακόμα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως 300 ΙΧ και περίπου 55 φορτηγών.