Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό να αποφασιστούν αλλαγές στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δεδομένου ότι μεγαλώνει η διάρκεια της ημέρας και σταδιακά βελτιώνεται ο καιρός, καθώς το βόρειο ημισφαίριο υποδέχεται την άνοιξη.

Στο «τραπέζι» είναι η μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί (προς το παρόν ισχύει 7μμ-5πμ.

Παράλληλα, εξετάζεται να επιτραπεί η κίνηση σε ανοικτούς χώρους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάθε ημέρα, πάντα σε επίπεδο οικογενειών και του περιορισμένου κύκλου «κοινωνικής φούσκας» που συστήνουν οι επιδημιολόγοι. Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται πως θα υπάρξει αποσυμφόρηση και μία πιο «αραιή» κατανομή στις εξόδους των πολιτών για βόλτα και άθληση.

Για τον ίδιο λόγο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η κίνηση με όχημα για «μετακίνηση 6», διευκολύνοντας τη μετάβαση οικογενειών σε πάρκα και ανοικτές, παραλιακές περιοχές όπου είναι πιο εύκολο να τηρηθούν αποστάσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανοίξουν, νωρίτερα από το αναμενόμενο, και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος καταστημάτων και επιχειρήσεων που εκτιμάται ότι δεν έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην επιδημιολογική καμπύλη, αναμένεται να ανακοινωθεί και το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής, με ραντεβού και αυστηρούς κανόνες, ώστε να αποτραπεί και η ενδεχόμενη, παράνομη παροχή υπηρεσιών από σπίτι σε σπίτι.

Παράλληλα με την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες κλίνες και προσωπικό (ιδιώτες γιατρούς), το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην αύξηση των τεστ, εστιάζοντας στις περιοχές που διαπιστώνεται έξαρση του κορωνοϊού και μεγαλύτερη διασπορά.

 

Πηγή: lifo.gr