Το 2018 ξεκινάει δυναμικά με έναν νέο εκπαιδευτικό διαγωνισμό που έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά αποκλειστικά από την Eduk8. Ένας διαγωνισμός που σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες, σε δάσκαλους και καθηγητές που θα συνδέσουν το όνομά τους με την καινοτομία στη σύγχρονη εκπαίδευση και όλα αυτά σε παγκόσμια κλίμακα!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδειχτεί από κάθε χώρα ένας εκπαιδευτικός ο οποίος στη συνέχεια θα διεκδικήσει το βραβείο του καλύτερου δασκάλου-καθηγητή στον κόσμο στο LEGO Education Symposium το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Βοστόνη.

Για τη χώρα μας η LEGO Education επέλεξε ως επίσημο και αποκλειστικό διοργανωτή την Eduk8 η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε έναν δάσκαλο ή καθηγητή από την Ελλάδα να διεκδικήσει το Teacher Award ολόκληρου του κόσμου για το 2018!  Ένας εκπαιδευτικός λοιπόν από τη χώρα μας θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Βοστόνη με καλυμμένα τα έξοδα μεταφοράς , διαμονής και συμμετοχής στα συνέδρια, από την Eduk8, ώστε να παρευρεθεί στο LEGO Education Symposium 2018 και στο συνέδριο του πανεπιστημίου Tufts.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε δάσκαλους δημοτικού και καθηγητές γυμνασίου που διδάσκουν επιστήμες στο φάσμα του STEM και χρησιμοποιούν τα τουβλάκια LEGO. Δεν θεωρείται υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε κάποια από τις προτάσεις της LEGO Education, απλά και μόνο τα τουβλάκια LEGO είναι αρκετά. Μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή και εκπαιδευτικοί προγραμμάτων εκτός σχολείου αρκεί να διδάσκουν σε τάξη.

Τι πρέπει να παρουσιάσουν;

Αυτό που καλούνται να παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν τα LEGO Bricks  στην τάξη τους  ώστε να βελτιώσουν το μάθημά τους και να το κάνουν πιο ελκυστικό για τους μαθητές, καθώς και πως μπορούν με τη χρήση των LEGO Bricks να καλύψουν θεματικές ενότητες του STEM.

Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Για τη συμμετοχή στο LEGO Education Teacher Award, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν από τις 24 Ιανουαρίου 2018 έως τις 30 Απριλίου 2018:

  1. Μία περίληψη της παρουσίασης στο συμπόσιο
  2. Εκπαιδευτικό υλικό: Δείγματα φύλλων εργασίας, Lesson Plan
  3. Απόδειξη υλοποίησης στην τάξη. Π.χ. φωτογραφίες, Video (μέγιστο: 2 λεπτά), δείγμα εργασίας των μαθητών
  4. Συνεισφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα
  5. Σύντομη αυτό-αξιολόγηση και/ή έκθεση

Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να υποβάλλει μία μόνο συμμετοχή και σε περίπτωση δύο υποβολών συμμετοχής, αποδεκτή γίνεται μόνο αυτή που πραγματοποιήθηκε πρώτη ημερολογιακά. Η γλώσσα συμμετοχής είναι η Ελληνική ή η Αγγλική, όμως η τελική παρουσίαση στον παγκόσμιο τελικό στη Βοστόνη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Ο νικητής για την Ελλάδα θα επιλεχθεί από ειδική επιτροπή και θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Βοστόνη για το LEGO Education Symposium 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο πανεπιστήμιο Tufts στις 5 Ιουνίου 2018. Η Eduk8 θα καλύψει τα αεροπορικά έξοδα του νικητή καθώς και τη διαμονή του σε ξενοδοχείο στη Βοστόνη. Ο νικητής είναι υπεύθυνος μόνο για την εγκυρότητα των ταξιδιωτικών του εγγράφων (έγκυρο διαβατήριο, Βίζα αν απαιτείται κτλ.)

Μήπως είσαι εσύ ο εκπαιδευτικός της χρονιάς; Τι περιμένεις; Στείλε μας  τη συμμετοχή σου!!!

Πληροφορίες www.eduk8.gr
2310347531

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ