Η πλοκή

Ο Ορφέας, ένας γοητευτικός άνδρας, ερωτεύεται την ψυχαναλύτριά του και οδηγεί τον εαυτό του στα άκρα, για να την κατακτήσει.
Η Ισμήνη, μια συντηρητική γυναίκα με έντονο ενοχικό στοιχείο, πειραματίζεται με τον έρωτα του ασθενή της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να τον θεραπεύσει.

Οι συναντήσεις των δύο και η αναπάντεχη εξέλιξη της σχέσης τους αποκαλύπτουν πόσο λεπτή και εύθραυστη είναι η ισορροπία του πνεύματος και πώς κάτι που μοιάζει  με βαρετή καθημερινότητα μπορεί να μετατραπεί σε ένα μοιραίο παιχνίδι.

Αν και η κύρια θεματική του έργου πηγάζει από την έντονη άβυσσο των νευρώσεων, παράλληλα υποβόσκει η υπαρξιακή αγωνία απέναντι στον άλλον, στον έρωτα, στο θάνατο, στον κόσμο και τη ζωή.

Ο συγγραφέας

Ο Σταύρος Ζαφειράκης συλλαμβάνει ότι, στην προσπάθειά ενός τριανταεφτάχρονου άντρα να ανακαλύψει των έρωτα ως εμμονή και όχι ως πρόσκαιρη απόλαυση, ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι το μόνο καταφύγιο που επιτρέπει την απόλυτη ελευθερία της έκφρασης. Δημιουργεί έτσι ένα noir απολαυστικό μυθιστόρημα, που δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να λύσει μόνος του το μυστήριο ενός διαταραγμένου μυαλού.