Μια παραδοσιακή πίτα ανοιχτή. Άλλοι λένε, πως είναι και η αρχαιότερη πίτσα! Φτάσαμε στην Κίμωλο και πάμε για μαγείρεμα…

Υλικά:

για την ζύμη…
800 γρ. αλεύριο
2 ποτήρια χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιάς
3 κ.σ. αλάτι
150 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη

για την γέμιση…
4 τομάτες κομμένες στο σχήμα που θέλουμε
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
ρίγανη

Εκτέλεση:
-Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό (από τα 2 ποτήρια) και προσθέτουμε και την πρέζα ζάχαρης. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
-Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη ζύμη μας. Δεν την θέλουμε σφιχτή αλλά ούτε να κολλάει και στα χέρια.
-Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
-Λαδώνουμε το ταψί μας και στη συνέχεια στρώνουμε την ζύμη, πατώντας με τα δάχτυλα να πάει από άκρη σ’άκρη. Τοποθετούμε τα υλικά τηε γέμισης και φουρνίζουμε μέχρι να ροδίσει (περίπου 40 λεπτά).

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,40 ευρώ
Μερίδες: 16 κομμάτια