Μια επίσκεψη σε ένα γραφικό χωριό της Ιταλίας, στις αρχές της δεκαετίας του 90, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί, από την Χρυσούλα και τον Κωνσταντίνο, η πιτσαρία La Serra, στη Χαριλάου. Εκεί, οι ιδιοκτήτες ήρθαν σε επαφή με τις μυρωδιές και την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Η ιστορία της pizza

Η pizza είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Νάπολη. Στα μέσα του 16ου αιώνα, ο Vincenzo Corrado, εκπόνησε μία αξιόλογη μελέτη γύρω από τις γαστρονομικές συνήθειες στη Νάπολη, όπου, μεταξύ άλλων, καθόριζε την pizza ως έναν δίσκο ζύμης, γαρνιρισμένο με σάλτσα ντομάτας.

Οι πρώτες πιτσαρίες άνοιξαν στη Νάπολη, κατά τον 18ο αιώνα, ενώ, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, ήταν αποκλειστικά φαινόμενο της πόλης. Από εκεί και πέρα η pizza διαδόθηκε πολύ γρήγορα εκτός συνόρων και σήμερα δεν υπάρχει μέρος του πλανήτη που δεν θα βρεις μια πιτσαρία.

 

Ο μοντέρνος χώρος και οι φιλικοί οικοδεσπότες

Η Χρυσούλα και ο Κωνσταντίνος, επιχειρηματίες, με μεράκι και πολλή όρεξη ανακαίνισαν τον χώρο που φιλοξενεί την πιτσαρία La Serra και, από τον Αύγουστο του 2018, μας καλούν σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι, στον κόσμο της αυθεντικής Ιταλικής πίτσας. Μάλιστα, ήρθε πρώτη σε αξιολογήσεις, στο διαδίκτυο, τρεις μόλις μήνες από το νέο ξεκίνημα.

Η διακόσμηση του χώρου δεν θυμίζει σε τίποτα τα κλασικά εστιατόρια πίτσας. Το βιομηχανικό design έχει γίνει εδώ και καιρό τάση στη διακόσμηση και ήταν αυτό που κέρδισε και τους ιδιοκτήτες. Μαύρο, λευκό και γκρι συνδυάζονται με μέταλλο, τούβλο, τσιμέντο και ξύλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια στιλάτη και μίνιμαλ ατμόσφαιρα. Οι ενδιαφέροντες συνδυασμοί είναι αυτοί που προσδίδουν μοναδικότητα, δίνουν ταυτότητα και κάνουν τον χώρο να ξεχωρίζει. Θα το αντιληφθείς με το που το επισκεφτείς.

Στο menu τους θα βρεις

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τη La Serra να ξεχωρίζει είναι η ανοιχτή κουζίνα και ο ειδικά σχεδιασμένος φούρνος για pizza, ο οποίος ήρθε από Νάπολη. Ό,τι θα σου σερβίρουν θα το δεις να φτιάχνεται μπροστά στα γεμάτα όρεξη μάτια σου.

Από το menu τους μπορείς να επιλέξεις τις ζουμερές σαλάτες τους, τις τρομερές pizzas τους, τις λαχταριστές και χορταστικές μακαρονάδες τους, τα πεντανόστιμα πεϊνιρλί και τα sandwiches τους ζεστά ή κρύα. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις για τις ιδιαίτερες pizzas που μπορούν να σου ετοιμάσουν. Την pizza τους θα τη βρεις σε ένα μέγεθος, αρκετά μεγάλο, και με κάθε μακαρονάδα θα σου σερβίρουν και ένα ζεστό ψωμάκι.

Το καλομαγειρεμένο φαγητό σου θα συνοδεύσει μια μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρασιών, μπύρες κλασικές, αλλά και μπύρες γεμάτες γεύση και αρώματα Ελλάδας, καθώς και πολλά άλλα ροφήματα, που θα βρεις στον κατάλογό τους. Η lounge μουσική έρχεται να ταιριάξει απόλυτα με την υψηλή αισθητική του χώρου.

Εμείς επιλέξαμε την pizza la serra, με τόνο, μακαρόνια και τυρί γκούντα, τη μακαρονάδα special φούρνου, με κόκκινη σάλτσα, μανιτάρια και ζαμπόν, το πεϊνιρλί με τυρί γκούντα, φέτα και αυγό και τη σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, καρύδια, ξινόμηλο, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο σύκου.

Υλικά ολόφρεσκα και αγνά

Τα υλικά τους είναι όλα φρέσκα, αγνά, χειροποίητα, από γνωστές ελληνικές εταιρείες και ανανεώνονται μέρα παρά μέρα. Η ζύμη φτιάχνεται στο χέρι και αυτό θα το καταλάβεις στο διαφορετικό σχήμα που θα έχει η κάθε μια.

Οι τιμές τους σε σχέση με την ποιότητα και την ποσότητα που προσφέρουν είναι πολύ προσιτές. Μπορείς, ακόμα, να πάρεις ατομική pizza, με ζαμπόν και κασέρι, στο χέρι, στην τιμή του ενός ευρώ. Στα συν, το σύστημα NFC, είναι μια μικρής εμβέλειας ασύρματη τεχνολογία η οποία έχει γίνει γνωστή κυρίως μέσω της χρήσης της από τα κινητά τελευταίας γενιάς (smartphones) και σε βοηθάει να συνδεθείς στο internet. Θα το βρεις πάνω σε όλα τα τραπέζια τους.

Στη La Serra σε περιμένουν για να μοιραστούν μαζί σου ξεχωριστές γευστικές στιγμές.

 

Περιοχή
Ανατολικά

Διεύθυνση
Θεοδώρου Γαζή 9, Χαριλάου

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή από τις 18:00
Σάββατο-Κυριακή από τις 15:00

Delivery
Δευτέρα-Κυριακή 18:00-00:00