Τελικά όταν ανοίγεις το χρονοντούλαπο, βρίσκεις θησαυρούς!

Υλικά:
1.200 kg κυδώνια
½ kg ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 σφηνάκι λικέρ αρμπαρόριζας
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
-Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κυδώνια μας.
-Τα κουκουτσάκια και τις φλούδες, τα κρατάμε σε τουλπάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αυτά.
-Βράζουμε τα κυδώνια και μόλις μαλακώσουν καλά, τα στραγγίζουμε.
-Στην ίδια κατσαρόλα, ξαναρίχνουμε τα βρασμένα πια, κυδώνια και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας.
-Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά μας.
-Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τα κυδώνια με robot cutter και παράλληλα, προσθέτουμε το λικέρ αρμπαρόριζας.
-Σε προθερμασμένο φούρνι, ψήνουμε το κυδωνόπαστο, αφού πρώτα το τοποθετήσουμε σε λαδωμένο ταψί και πασπαλίσει με σουσάμι.

180 βαθμοί και 40 λεπτά της ώρας.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 8-10 κομμάτια