‘’Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων  του, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «  Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…» το σημείωμα είχε υπογραφή «Ο αδερφός σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…’’

Γραμμένος το 2003 απ’ το «ατίθασο παιδί» του βρετανικού θεάτρου, «ο Πουπουλένιος», είναι μια καθηλωτική μαύρη κωμωδία. Σε ένα απροσδιόριστο ολοκληρωτικό κράτος, ένας συγγραφέας κι ο νοητικά στερημένος αδερφός του, ανακρίνονται από δύο αστυνομικούς, καθώς οι σκοτεινές ιστορίες που γράφει ο πρώτος, παρουσιάζουν ομοιότητες με μια σειρά φόνων παιδιών. Ένας λαβύρινθος αφηγήσεων, όπου πραγματικότητα και ψευδαίσθηση, παρόν και παρελθόν συγχέονται σ΄ ένα περίπλοκο, συναρπαστικό και τρομακτικό παραμύθι για τη ζωή, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνία, τη βία και τη δημιουργικότητα.

Το έργο που έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες, κέρδισε το βραβείο Olivier το 2004, ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς, το βραβείο Drama Desk Award, απέσπασε το βραβείο Κριτικών Θεάτρου της Νέας Υόρκης και βραβεία Tony.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία Μαίρη Ανδρέου
Μουσική Γιάννης Τσεμπερλίδης
Φωτισμοί Στέλιος Τζολόπουλος
Βίντεο Αθηνά Σωτήρογλου, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη
Βοηθός σκηνοθέτη/επιμέλεια κίνησης Ευανθία Σωφρονίδου
β’ βοηθός σκηνοθέτη Νίκος Τσολερίδης
Οργάνωση παραγωγής Μαριλύ Βεντούρη

Η ΔΙΑΝΟΜΗ
Τουπόλσκι Σπύρος Σαραφιανός
Κατούριαν Γιάννης Τσεμπερλίδης
Άριελ Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Μίσαλ Χρίστος Στυλιανού

ΦΙΓΚΥΡΑΝ
Πράσινο Κοριτσάκι Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη

 

ΚΑΤΑΛΗΛΛΟ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ  ΑΠ’ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ