Εύκολο ζυμάρι, αρωματική γέμιση. Ιδανικά για πρωινό! Ελάτε να τα φτιάξουμε παρέα…

Υλικά:
για την ζύμη…
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν
½  κ.γλυκού αλάτι
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 αβγό για επάλειψη
για την γέμιση…
300 γρ. φέτα Χαλκιδικής
2 αβγά
πιπέρι
δυόσμο φρέσκο

Εκτέλεση:
-Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ζύμη. Δημιουργούμε ένα μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια. Το αφήνουμε για 40 λεπτά να ξεκουραστεί και να πάρει λίγο ύψος.
-Σε ένα δεύτερο μπολ, περνάμε από τρίφτη την φέτα και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
-Αφού έχουν περάσει τα 40 λεπτά, πέρνουμε το ζυμάρι μας και κόβουμε μπαλίτσες, λίγο μεγαλύτερες από μπαλάκια του πινκ-πονκ. Ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και τοποθετούμε στο κέντρο την γέμιση. Κλείνουμε προσεκτικά, έτσι ώστε να μην φεύγει η γέμιση από πουθενά. Ομοίως, φτιάχνουμε τυροπιτάκια όλο το ζυμάρι.
-Τοποθετούμε τα πιτάκια μας στο ταψί (καλύτερα να υπάρχει λαδόκολλα) και αλοίφουμε με αβγό. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 35-40 λεπτά) στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 6,80 ευρώ
Μερίδες: 2 λαμαρίνες