Λιχουδιές…

Υλικά:
250 γρ. κρέμα τυριού
½ κούπα μαγιονέζα
100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
1 κ.σούπας φρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
πιπέρι
50 γρ. ανθότυρο
αμύγδαλα για το στόλισμα

Εκτέλεση:
Αφήνουμε την κρέμα τυριού να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ανθότυρο, τα κυβάκια ζαμπόν, το κρεμμυδάκι και τον άνιθο και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, πιπεράκι και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μια ώρα, καλά κλεισμένο σε ένα τάπερ. Έπειτα, αφού έχει γίνει εύπλαστο, δημιουργούμε κουκουνάρες, δίνοντας σχήμα στο μείγμα μας. Ξεκινώντας από το στενό άκρο, τοποθετούμε τα αμύγδαλα με τη βάση τους προς τα πάνω στο τυρί, λίγο λοξά και σχηματίζουμε σειρές.
Σερβίρεται κρύο, ως ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι ή σε μπουφέ.