Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τις αμέτρητες επιλογές σε νόστιμα snacks, ολόφρεσκα sandwiches και πεντανόστιμα γλυκά που προσφέρει καθημερινά και όσο και αν είμαστε λάτρεις των πρωινών ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε γεύσεις που σερβίρονται και τις υπόλοιπες ώρες. Και επειδή η καλή κουζίνα δεν έχει σύνορα, αναζητήσαμε συνταγές που δημιουργήθηκαν πολλά χρόνια πριν σε άλλες χώρες και τις εισάγαμε είτε αυτούσιες είτε παραλλαγμένες. Από Scarpetta μέχρι κέικ καρότου και από Piadina έως ολόφρεσκη βάφλα,  αυτές είναι οι αγαπημένες μας επιλογές τις οποίες δοκιμάζουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σερβιριστείτε ελεύθερα:

01. Scarpetta (Καταγωγή: Ιταλία)

Mono (Μητροπόλεως 28 & Αριστοτέλους, Κέντρο)

Καπνιστό μοσχάρι, φρέσκια σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα, μανιτάρια, λάχανο και τοματίνια πάνω σε πεντανόστιμη ζύμη traccia που ψήνεται εκείνη την ώρα.

02.  Piadina (Καταγωγή: Ιταλία)

Giangusto (Καρόλου Ντηλ 7, Κέντρο)

Bresaola μαζί με ψητή μελιτζάνα, ρόκα, τομάτα και ελαιόλαδο που προστίθεται μόνο στο τέλος. Μια υγιεινή πρόταση με χαμηλές θερμίδες.

03. Βάφλα (Καταγωγή: Βέλγιο)

Spoon (Παύλου Μελά 38, Κέντρο)

To παν είναι η ζύμη. Από εκεί και μετά οι συνδυασμοί είναι άπειρη. Διάφορα είδη Σοκολάτας, φρούτα, μπισκότα και ό,τι άλλο σας αρέσει.

04. Κέικ Καρότου (Καταγωγή: Ελβετία, Αγγλία)

Sugarela (Νικηφόρου Φωκά 12, Κέντρο)

Στο Sugarela, στη Νικηφόρου Φωκά 12, δοκιμάσαμε ίσως το πιο νόστιμο κέικ καρότου της πόλης. Εκεί, η Χριστίνα με την ομάδα της, ετοιμάζει καθημερινά ένα ολόφρεσκο Κέικ Καρότου χρησιμοποιώντας φρέσκα και πάνω απ’ όλα σπιτικά υλικά. Είναι μαλακό, ζουμερό, έχει καρύδι, καρυδόψιχα, καρότο, τυρί κρέμα και θα γίνει η αγαπημένη σου γλυκιά επιλογή.