Ανακοινώθηκαν πριν λίγο τα σημερινά (18/3) στοιχεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα 31 νέα κρούσματα φέρνουν τον σημερινό αριθμό επιβεβαιωμένων ασθενών στην Ελλάδα στους 418, όπως ανακοίνωσε ο λοιμοξιολογίας Σωτήρης ΤσιόδραςΟι νεκροί ανέρχονται στους πέντε και 14 άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν έχουν πάρει εξιτήριο.

Τέλος οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο Πέμπτη 19/3, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις πάνω από 10 ατόμων με ποινικές κυρώσεις έως 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ευθύνη

Τα στοιχεία των ασθενών

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τα 64 είναι απροσδιόριστα,  79 άνθρωποι νοσηλεύονται και 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα – ένα τα κρούσματα αλλά μόνο τα σοβαρά», σημείωσε.

Επέκταση καραντίνας

Ακόμη ανακοίνωσε την επέκταση των 7 ημέρων καραντίνας για τους υγειονομικούς σε δημόσιες υπηρεσίες που απαραίτητες για τη λειτουργία του κράτους.

Δείτε το βίντεο:

 

Photo by Chokniti Khongchum from Pexels