Γνωρίσαμε την Ελίζα Χριστοπούλου, τη δημιουργό των γυναικείων κοσμημάτων Kore. Είναι από τις φορές εκείνες που νιώσαμε χαρά και έκπληξη, καθώς είδαμε τα σύμβολα και σχέδια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού να προσεγγίζονται με σύχρονο στυλάτο τρόπο, καθώς στην περίπτωση της Kore, ο ελληνικός πολιτισμός γίνεται fashion statement και φοριέται άνετα από τη σύγχρονη γυναίκα. 

Λίγα λόγια για τη δημιουργό:
Η Ελίζα Χριστοπουλου είναι σχεδιάστρια/κατασκευάστρια κοσμημάτων. Ζει κοντά στη θάλασσα στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου τα καλοκαίρια διατηρεί το “The little shop by the sea”, ένα μικρό κατάστημα ακριβώς μπροστά στο κύμα, όπου διαθέτει τα κοσμήματά της. Η νέα της σειρά Kore (Κόρη), δημιουργήθηκε από την αγάπη της προς τον ελληνικό πολιτισμό και την ανάγκη της να κάνει τις γυναίκες να φέρουν πάνω τους την αρχαία ελληνική τέχνη.

KORE by Eliza Christopoulou – Σχεδιασμός και Υλοποίηση

Στη σειρά χρησιμοποίησε εικόνες απο τοιχογραφίες της Κνωσού, των Μυκηνών και της Θήρας, μελανόμορφες απεικονίσεις από αρχαϊκούς αμφορείς και τα συνδύασε με γεωμετρικά, μοντέρνα σχήματα.

Οι εικόνες είναι τυπωμένες πάνω σε ξύλο συνδυασμένες με μοντέρνα υλικά, όπως plexiglas, σκοινί, τρέσες, φούντες, αλυσίδες και κορδόνια. Το κάθε κόσμημα είναι τοποθετημένο σε ένα ξύλινο κουτί, με χαραγμένο το λογότυπο της συλλογής και οικολογικό χαρτί στο χρώμα της ελιάς. Μέσα σε κάθε κουτί υπάρχει ένας διπλωμένος πάπυρος που αφηγείται την ιστορία της εικόνας που έχει το εκάστοτε κόσμημα.

Τα κολιέ της συλλογής είναι βαμμένα από την πίσω μεριά με ειδικά μη τοξικά χρώματα ξύλου, σε μαύρο και καφέ, έτσι ώστε να μπορεί να φορεθεί το κολιέ και από τις δύο μεριές.

Τα κοσμήματα της σειράς KORE είναι το τέλειο δώρο για κάποιον που θέλει να πάρει ένα αναμνηστικό από την Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακά, μοντέρνα, ελαφριά και αφηγούνται μια ιστορία που θα θυμούνται και θα φορούν για πάντα!

KORE BY ELIZA CHRISTOPOULOU