Είναι Σεπτέμβρης στη Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζεις ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: αρνείσαι να δεχθείς ότι το καλοκαίρι έχει τελειώσει αλλά ταυτόχρονα σε έχουν κουράσει τα καλοκαιρινά στέκια. Θέλεις ρε παιδί μου να κάνεις κάτι διαφορετικό χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κλειστείς μέσα. Όντως! Δεν είναι ακόμα χειμώνας, το γνωρίζουμε και γι’ αυτό σου προτείνουμε κάτι που θα σου αρέσει.

Η τάση «Κοκτέιλς στο χέρι» είναι μια μετεξέλιξη του «κάθομαι στα πεζούλια της Ικτίνου» η οποία έχει υιοθετηθεί από πολλούς, κυρίως νέους, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους πίνοντας το αγαπημένο τους κοκτέιλ.

Με μια πανέμορφη παραλία, η έκταση της οποίας από το Λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής αγγίζει τα πέντε χιλιόμετρα και με αρκετά καφέ – μπαρ που έχουν δει λίγο πιο μπροστά από τα υπόλοιπα, δουλεύοντας πάνω στο κοκτέιλ – πακέτο, η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι η ιδανικότερη πόλη γι’ αυτήν τη μόδα που μας αρέσει πολύ.

Το Pocoloco για παράδειγμα, στο πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου 12, είναι ένα café που ξεχωρίζει. Τα εμπνευσμένα κοκτέιλ του, τα οποία έτσι και αλλιώς δημιουργεί άψογα, μπορούμε να τα γευτούμε και σε πακέτο χωρίς να υστερούν σε τίποτα από τα αυθεντικά που σερβίρουν στo χώρο τους.

Το μόνο που αλλάζει είναι το ποτήρι. Θυμήσου να δοκιμάσεις το «From Cuba» με μαύρη Havana, Malibu, ανανά, μαύρη ζάχαρη και φρέσκο χυμό λεμόνι αλλά και το κοκτέιλ «Angel» με Jin, σπιτική λεμονάδα, μανταρίνι, Jin και Cointreau.

Βέβαια, μπορεί να σταθείς τυχερός και να πέσεις πάνω στο Modbar Street Coffee Bike, ένα κινητό υπαίθριο καφέ-μπαρ το οποίο κινείται μέσα στην πόλη. Αυτό το πρωτότυπο ποδήλατο – μπαρ, το εμπνεύστηκαν δύο Θεσσαλονικιές φίλες οι οποίες από νωρίς το απόγευμα σερβίρουν ευφάνταστα κοκτέιλ αλλά και στρέιτ ποτά, σε περίπτωση που δεν είσαι φίλος των πολύπλοκων γεύσεων. Το καλό εδώ είναι ότι οι διαδρομές τους είναι απρόβλεπτες και μπορείς να το συναντήσεις στα πιο περίεργα σημεία. Μέσα από τη σελίδα τους στο facebook μάλιστα, ενημερώνουν που θα βρίσκονται τη συγκεκριμένη μέρα.

Ναι, το «Κοκτειλς στο χέρι» είναι η νέα πρόταση των Θεσσαλονικιών για εναλλακτικές βόλτες στην παραλία πίνοντας ταυτόχρονα το αγαπημένο τους κοκτέιλ. Τι λες; Πάμε βόλτα;