Έκλεισαν τα ελληνικά σύνορα για τους Σέρβους υπηκόους, όπως αποφάσισε χθες, Κυριακή 5/7, η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στη γείτονα χώρα, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες βιώνει μία νέα «έξαρση» του κορωνοϊού, με περισσότερα από 300 κρούσματα ημερησίως.

Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή από σήμερα, Δευτέρα (6/7), έως τις 15 Ιουλίου των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων που καταγράφεται στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07 της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς προχώρησε και ο ίδιος σε εσωτερική ενημέρωση, λέγοντας πως από σήμερα στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας. «Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο (σ.σ. σήμερα) τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια», ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ